Április 11-én, a költészet napján mutatták be a Reménytelenül című film első előzetesét.

Bár a bemutatóra még egy évig várni kell, az irodalom és film szerelmesei már megtekinthetik a film első, rövid trailerét, amelyet az alkotók József Attila születésnapjára időzítettek.

“Amikor a film forgatását készítettük elő, már tudtuk, hogy a mai napon, április 11-én szeretnénk mutatni a hangulatából egy szeletet. A film mozipremiere 2025. április 10-én lesz, addig folyamatos megjelenésekkel készülünk: werkvideókkal, képekkel, illetve jönni fog majd természetesen egy hosszabb, tartalmasabb előzetes is."  - nyilatkozta Rózsa Gábor, a film forgatókönyvírója és rendezője.

A készítők számára a legfontosabb a hitelesség volt. A Reménytelenül című film eseményei nem kitalációk, az ígéretek szerint minden, amit a filmben látunk vagy hallunk majd, korabeli forrásokból származik. Olyannira, hogy a József Attila szájából elhangzó mondatokat nagyrészt az író saját újságcikkei, tanulmányai, levelei és versei alapján írták meg, így elérve a kívánt nyelvi hitelességet.

dráma | életrajzi

A film a magyar irodalom kiemelkedő alakjának, József Attilának piszichoanalízisét és terapeutájához, Gyömrői Edithez való kapcsolatát tárja fel. több»