Elpusztult Winter, a Delfines kaland delfinje, aki milliókat inspirált

A hét elején végzett tesztek kimutatták, hogy Winter gyomor-bélrendszeri fertőzéssel küzd, amely súlyosbodott  a Clearwater Marine Aquarium szerint. A palackorrú delfin csütörtökön elpusztult.

A 16 éves Wintert egy beavatkozásra készítettek elő, amikor életjelei és állapota romlani kezdett – írta honlapján a floridai akvárium. Este 8 körül halt meg gondozói körében.

„Bár fáj a szívünk Winter halála miatt, vigasztal minket a tudat, hogy csapatunk mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobb esélyt adjuk neki a túlélésre. Szakemberekkel és tengeri emlősszakértőkkel dolgoztunk együtt az ország minden részéről annak érdekében, hogy a lehető legjobb ellátást biztosítsuk a számára” – írja Dr. Shelly Marquardt a közleményben.

A gondozók november 1-jén vették észre, hogy Winter állapotában változás történt. Kevés érdeklődést mutatott az evés iránt, és tünetei a kezelés ellenére felerősödtek.

Winter a 2011-es Delfines kalandban és a 2014-es, Morgan Freeman és Ashley Judd szereplésével forgatott Delfines kaland 2.-ben is szerepelt.

Miután 2005-ben egy rákcsapda megsebezte, a delfin elvesztette a farkát, és helyette protézist kapott.

„Sokakat inspirált a kitartása, és a csodálatos visszajelzések  arra emlékeztetnek bennünket, hogy milyen mélyen érintett milliókat (...)” – áll az akvárium sajtóközleményében.

Az akvárium pénteken zárva tart a nagyközönség előtt, hogy a személyzet nyugodt körülmények között gyászolhasson. Szombaton újra megnyitják, és hamarosan bejelentik a megemlékezést illető terveket – közölte az akvárium.

"Valóban reményt keltett, és emberek milliói szerették világszerte" - írta a CMA csapata.

családi | dráma

2011-ben Winter, a delfin története körbejárta az egész világot. Wintert, a sérült fiatal delfint a Clearwater Akvárium munkatársai fogadták be. Egy elszánt kisfiú... több»