Elvesztette az irányítást az izmai felett Céline Dion

Celine Dion nővére, Claudette aggasztó híreket osztott meg az ikonikus énekesnőről, és elárulta, hogy Celine egy ritka neurológiai rendellenesség miatt már nem tudja irányítani az izmait.

Celine Dion tavaly jelentette be, hogy stiff-person szindrómával diagnosztizálták, amely egy az agyat és a gerincvelőt érintő gyógyíthatatlan betegség. Ez ahhoz vezet, hogy a szervezet megtámadja saját idegsejtjeit, ami nehézségeket okoz az izomkontrollban.

Az egészségének javítása érdekében tett erőfeszítései és elkötelezettsége ellenére az énekesnő azóta is küzd az izommozgások irányításával. Claudette szívfájdalmának adott hangot Celine állapota miatt, és megjegyezte, hogy egész életében fegyelmezett volt és keményen dolgozott, ahogyan azt édesanyjuk beléjük nevelte, írja Mirror.

A stiff-person szindróma rendkívül ritka betegség, ezért minimális kutatást végeztek a gyógyítás érdekében, és eddig nem találtak hatékony gyógyszert vagy kezelést. Claudette hangsúlyozta a remény fontosságát, és megosztotta a Celine rajongóinak támogatását.

Egészségügyi kihívásai ellenére Celine Dion tavaly októberben egy Las Vegas-i NHL-meccsen kerekesszék nélkül is a közönség elé áll, ami három év után az első fellépése volt.