Emberöléssel vádolták meg Alec Baldwint

Alec Baldwint két rendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Halyna Hutchins operatőr tragikus halála miatt. 

Halynát a forgatáson lőtték le egy Alec Baldwin által elsütött kellékfegyverrel, miközben 2021 októberében a Rust című filmjüket forgatták.

Luke Nikas, Baldwin ügyvédje most közleményt adott ki, melyben a következő olvasható.

"Ez a döntés eltorzítja Halyna Hutchins tragikus halálát, és szörnyű igazságtalanságot jelent. Baldwin úrnak semmi oka nem volt azt hinni, hogy éles golyó volt a fegyverben - vagy bárhol a forgatáson. A szakemberekre hagyatkozott, akikkel együtt dolgozott, akik biztosították őt arról, hogy a fegyverben nem volt éles lövedék. Harcolni fogunk ezek ellen a vádak ellen, és győzni fogunk."

Korábban a mai napon a Santa Fe megyei kerületi ügyész, Mary Carmack-Altwies nyilvánosságra hozta, hogy Hannah Gutierrez-Reed fegyverkészítő és Alec Bladwin ellen is vádat emelnek kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, és közleményt adott ki a megállapításairól.

"A bizonyítékok és Új-Mexikó állam törvényeinek alapos átvizsgálása után úgy döntöttem, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy büntetőjogi vádat emelhessünk Alec Baldwin és a Rust film stábjának többi tagja ellen" - mondta Carmack-Altwies. "Az én felügyeletem alatt senki sem áll a törvények felett, és mindenki megérdemli az igazságszolgáltatást".

A film rendezőasszisztense, David Halls az ügyészség szerint szintén bűnösnek vallotta magát a halálos fegyver gondatlan használatának vádjában.