A Gyilkos Halloween cselekménye néhány perccel később folytatja az előző film, a 2018-as Halloween történetét, a trilógia záródarabja, A Halloween véget ér azonban éveket ugrik előre az időben. 

Jelen időben vagyunk, a világjárvány után, és azt követően, hogy „különös politikai fordulatokat” tapasztaltunk meg, ahogyan David Gordon Green rendező fogalmazott a ReelBlend podcastjában. 

Mindebből az következik, hogy a képzeletbeli kisváros, Haddonville polgárai nem csupán a Rém ámokfutása miatt nagyon feszültek, hanem az utóbbi évek közéleti történései is alaposan megtépázták az idegeiket. Mindebből arra lehet következtetni, hogy A Halloween véget ér a nagy múltú sorozat legfajsúlyosabb darabja lehet, amennyiben többletüzenetet is hordoz.

Az utolsó opusz főszereplője természetesen Jamie Lee Curtis aki az egyik producer is az eredeti Halloweent megalkotó John Carpenter oldalán.

A film október 13-tól látható a hazai mozikban.

horror | thriller

SkyShowtime (2023.06.10.)

Négy évvel a Gyilkos Halloween eseményei után Laurie most az unokájával, Allysonnal él, és épp befejezni készül a memoárját. Michael Myers mostanában nem volt a környéken.... több»