Ennél bizarrabb nem is lehetett volna az eredeti Spawn-reboot ötlete

Talán minden idők egyik legbizarrabb antihősét Todd McFarlane-nek köszönhetjük. Ő álmodta meg és keltett életre képregényeiben Spawn - Az ivadék alakját még a ’90-es évek elején. Ebből aztán 1997-ben készült egy közepesen furcsa filmadaptáció, amely azonban mind a kritikusok előtt, mind a kasszáknál csúfos kudarcot vallott. De ez sem szegte kedvét Todd McFarlane-nek, aki nagyjából azóta is egy reboot ötletén dolgozik.

Vagyis lassan negyed évszázada, de eddig nem sok eredménnyel. És ebben közre játszhat az is, hogy a forgatókönyvírónak meglehetősen furcsa és bizarr elképzelése volt a karakter ábrázolásáról. Erről az eredeti mozi főszereplője, Michael Jai White beszélt egy interjú során.

A színész elárulta, hogy régóta nem beszélt már Todd McFarlane-nel, de mikor utoljára szóba került köztük a Spawn-reboot, a forgatókönyvíró nagyon furcsa ötlettel állt elő. Ő ugyanis úgy ábrázolta volna az antihőst, hogy tulajdonképpen nem is ábrázolta volna sehogy.

Az egész filmet úgy készítették volna el, hogy abban nem láthatjuk Spawnt vagy inkább csak egyfajta ködfelhőként. A színész a Cápa filmekhez hasonlította a dolgot, ahol sokáig nem lehetett látni az állatot, csak azt, ahogy szedi az áldozatait. Valami hasonló megoldásban gondolkozott Todd McFarlane is.

Hogy még most is ilyesmi jár-e a fejében, azt nem lehet tudni, de jó eséllyel már lemondott erről a tervéről. A rebootban ugyanis a hírek szerint Jamie Foxx játssza majd a főszereplőt, és elég nehéz elképzelni, hogy egy ekkora sztárt kifizetnének csak azért, hogy végül ne is láthassuk a filmben…