Érdekes a Borat 2 premierjének időzítése

Sacha Baron Cohen mindig is a polgárpukkasztás nagymestere volt, és a jelek szerint a jövőben sem kíván pályát változtatni. Néhány hete derült ki, hogy a legnagyobb titokban, a pandémia kellős közepén forgatták le a Borat 2-t, amelynek olyan címet adtak, amit ember legyen a talpán, aki le tud rendesen fordítani. Mostanra az is kiderült, hogy a hol és mikor lesz látható.

A Borat 2-t azután készítette el Sacha Baron Cohen és meglehetősen kis létszámú csapata, miután a hatóságoktól megkapták erre az engedélyt. De így is teljes titokban tudták tartani a munkát pontosan azért, mert az egész filmet inkognitóban forgatták. A jelenetek többségét mit sem sejtő emberek között vették fel, ami néha komoly veszélyt is hordozott magában. Az elmondások szerint Sacha Baron Cohen több jelenet felvételéhez is golyóálló mellényt kellett, hogy viseljen, mert olyan közegbe merészkedett be, ahol a testi épségét másképp nem tudták szavatolni.

A Borat 2 a színész-komikus saját gyártású alkotása, így bár a Universal is besegített az elkészítésében, végül nem az ő kiadásukban fog megjelenni. Sacha Baron Cohen ugyanis végül az Amazonnal egyezett meg, akik megvásárolták a film vetítési jogait.

A Borat 2 ezért végül az Amazon Prime-on lesz látható, és az is kiderült, hogy mikor. Mivel a film erősen politikai tartalmú lesz (és várhatóan még erősebben polgárpukkasztó), így nem véletlenül október 23-ra időzítették a premiert. Ez alig néhány nappal előzi csak meg az amerikai elnökválasztást, ami most érthetően nem csak az USA, de az egész világ figyelmének középpontjában áll.