A héten érkezik a hazai mozikba is a Fekete Párduc folytatása, a Vakanda, légy áldott!. Filmnek hatalmas elvárásoknak kell megfelelnie, hiszen az első rész a közönség siker mellett szakmai elismerésben is részesült.

Ez pedig csakugyan nagy szó, hiszen a képregényfilmeket a korábbi években enyhén szólva is élet kritikai felhang illette, a 2019-es Oscar-gálán viszont a Fekete Párduc a hét jelölés közül három Oscar-díjat is elnyert.

A második részt ráadásul Chadwick Boseman halála is berányékolja, így az is kérdéses, hogy a tragikusan fiatalon elhunyt színész nélkül miként is próbálták meg folytatni a történetet a Marvelnél.

Nézzük is viszont egy kicsit részletesebben, mit is gondoltak a kritikusok Ryan Coogler rendezéséről, amelyeket öt pontban gyűjtöttünk össze:

1. Fel tud nőni az elvárásokhoz?

“A Vakanda, légy áldott! filmmel a Marvel igencsak magasra helyezte a lécet” - írja meglehetősen tömören Christie Cronan a Raising Whaisians magazintól.

Janet A. Leigh, a Digital Spy kritikusa pedig egyszerűen “kiemelkedőnek” találta Coogler és a stáb munkáját.

2. Mennyire jó a főgonosz?

“Minden egyes alkalommal, amikor a történet Namorra, a népe védelmének fontosságára és a Shurival való interakcióira fókuszál, a film egyszerűen remekel” - írja Kevin L. Lee, az AwardsWatch szerzője.

“Huerta nem egészen ér fel Michael B. Jordan nyers karizmájához, de kárpótol azért, hogy olyan birodalmi mimikát vetít ki, amely méltó Namor félisteni státuszához a népe körében” - írja Jake Cole, a Slant Magazine-tól.

3. Milyen a forgatókönyv? 

“A történet folyékony, magával ragadó és mozgalmas - az egyik legjobb forgatókönyv a Marveltől” - olvasható szintén Christie Cronantől, a Raising Whaisians szerzőjétől.

“A cselekményt és a jeleneteket tekintve a film nehezen talál egyetlen egységes szálat, amely mindent összeköt” - teszi hozzá Kevin L. Lee, a már fentebb említett AwardsWatch-tól.

4. Mennyire látványos? 

“A film gyönyörűen van fényképezve, a gyönyörű operatőri munka és a színpaletta sokkal hangsúlyosabb, mint a legtöbb más Marvel-projektben” - írja megintcsak Kevin L. Lee.

Christie Cronan ehhez kapcsolódóan pedig azt írja, hogy a Vakanda, légy áldott! látványvilága még a 2018-as Fekete Párducén is túltesz.

5. Ütős az akció?

“A cselekmény folyamán az összecsapások egyre nagyobb és nagyobb mértéket öltenek, a tét mégis egyre személyesebbé válik” - teszi hozzá Kevin L. Lee.

“Már pusztán az első akciójelenet hozza azt, amit az előző filmben főként a csúcspontokban láthattunk” - írja Jake Cole, a Slant Magazine-tól.

A Vakanda, légy áldott! november tizedikétől látható a magyarországi mozikban.

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

T'Challa, ismertebb nevén Fekete Párduc, Wakanda királya 2022-ben visszatér a mozivászonra! A Marvel moziverzumának ötödik fázisába tartozó Fekete Párduc 2 rendezői székét a... több»