Mindössze napok vannak hátra az idei év legnagyobb várományosa, a Mortal Kombat premierjéig, amelyhez már befutottak az első kritikák.

A franchise rajongóinak egyik legnagyobb “félelme” a filmmel kapcsolatban, nem mellesleg jogosan, hogy Simon McQuoid rendezése vajon mennyire lesz hű az eredeti alapanyaghoz képest. Az első kritikák alapján pedig úgy tűnik, ha valamire, akkor erre tényleg nem lehet majd panasz, néhányan viszont a film éppen azon aspektusát emelték ki, hogy azoknak, akik egyáltalán nem ismerik a Mortal Kombat világát, bizony lesz néhány nehezen értelmezhető pillanata a produkciónak.

“Ha Mortal Kombat rajongó vagy, akkor számodra nagyot fog szólni ez a film, egyszerűen élvezni fogod a brutális erőszakot. Azok viszont, akik nem sokat tudnak erről a világról, eléggé tét nélküli lesz a sztori. A 2021-es Mortal Kombat egy kőkemény adaptáció, tele utalással az eredeti videójátékokra” - írja Mufaddal Fakhruddin, az IGN kritikusa.

“Rendkívül jól szórakoztam, így már most készen állok egy következő fejezetre, szerintem ehhez nem kell sokat tennie a filmnek, és csak bízni tudok abban, hogy semmi olyan nem történhet, amely miatt veszteséges lehet a Mortal Kombat” - írja Kervyn Cloete, a Critical Hit magazintól.

“A Mortal Kombat készítői hatalmas műgonddal reprodukálták az eredeti videojáték világát. A harcosok jelleme, öltözéke, mozgása és harci stílusa szinte teljesen azonos. A látvány a hanghatások és persze a gore nagyon eredeti” - jegyzi a Geek Culture-tól A'bidah Zaid.

“Ha valaki még mindig azon gondolkodik, hogy egyáltalán érdemes megnéznie az új Mortal Kombat filmet, annak csak azt tudom mondani, hogy simán, a “kivégzések” száma feledteti ezt a gondolatot. Ez a film kiváló alapja egy új franchise-nak” - írja Husain Rizvi, Khaleej Times-tól.