A 2016-os reboot után a legtöbb rajongó végleg lemondott róla, hogy valaha is kaphatunk egy új, és az eredeti két filmhez méltó Szellemirtók folytatást vagy remake-t. Aztán jött a bejelentés, hogy készül a Szellemirtók: Az örökség, megérkezett az első előzetes, sőt, az is kiderült, hogy az eredeti szellemirtó-csapat nagy része is visszatér. Nem is kellett más, hogy a rajongók újra reménykedjenek.

Az egyik egykori szellemirtót, Winston Zeddemore-t alakító Ernie Hudson a napokban egy interjúban az új filmről beszélt, ami még tovább csigázhatja a rajongókat. A színész ugyanis úgy fogalmazott, „ez az a film, amire a rajongók mindig is vágytak”. Azt is hozzátette, hogy bár ő maga szerette a lányokkal készült remake-t, de annak semmi köze nem volt az eredeti két mozihoz. A Szellemirtók: Az örökség viszont nagyon is kötődik hozzájuk. Amikor elolvasta a forgatókönyvet, nem csak azt érezte, hogy végre történik valami, hanem azt is, hogy ez valami fantasztikus lesz.

A Szellemirtók: Az örökség története egy egyedülálló anyáról és annak gyermekeiről szól, akik rájönnek, hogy van valami közük az eredeti, évtizedekkel korábban visszavonult szellemirtókhoz. Ez persze egy sor kaland kezdetét is jelenti.

A film azért is lehet igazán izgalmas, mert az eredeti szereplőgárdából sokan visszatérnek. Ismét láthatjuk majd Bill Murrayt Peter Venkmanként, Ernie Hudsont Winston Zeddemore-ként és Dan Aykroydot Ray Stantzként.

A Sony eredetileg erre a nyárra tervezte a premiert, de a körülmények miatt végül ők is beálltak a sorba, és a filmet 2021 tavaszára halasztották.