Korábban már lehetett hallani arról, hogy a mára kultikussá vált Az éhezők viadala filmsorozat előzményfilmet kapna. Bár a produkció körüli jogviszonyok egyelőre nem tisztázottak, szinte biztosra vehető, hogy a jövőben elkészül a film.

Az eredeti Suzanne Collins azonos című regényfolyama alapján készült Éhezők viadala a mai napig hatalmas sikernek örvend a rajongók körében, az szerző pedig idén májusban jelentkezik majd a The Ballad Of Songbirds And Snakes című kötetével, amelynek cselekménye egy 18 éves Coriolanus Snow köré fonódik majd.

A történet szerint az Éhezők viadala egy teljesen új és kívánt esemény a társadalomban, így nagyon hamar hatalmas népszerűségre tesz szert. Bár egyelőre nem tisztázott, a fiatal Snow alighanem mentorként vesz majd részt a megmérettetésben, ráadásul a 12-ik körzet bajnokával, így alighanem mindez majd magyarázatul is szolgál arra, miért is kötődik szorosabban a körzethez, és annak későbbi bajnokához Katniss Everdeenhez.

Azt már tudhatjuk, hogy Snow karaktere a későbbiekben a megtestesült gonosz szerepét tölti be, aki minden ellenséget félreállít az útból, és mint Panem diktatórikus vezetőjeként teljes terror alatt tartja az elnyomott körzeteket, a Ballad Of Songbirds And Snakes pedig pontosan ezt a folyamatot tárja majd fel, miként is vált egy 18 éves fiúból egy igazi zsarnok.

Egyelőre persze nem tudható biztosra, mikorra is készülne el a regény filmváltozata, a Lionsgate stúdó elnöke, Joe Drake a Deadline magazinnak adott interjúban elárulta, hogy ő maga is alig bírja kivárni a kötet megjelenését.

„Több alkalommal is kommunikáltunk erről mialatt a kéziraton dolgozott, így bizakodva tekintünk a jövőre a közös munkával kapcsolatban is” – jegyezte meg Drake.