Ewan McGregorral készül az Obi-Wan Kenobi trilógia?

A legfrissebb híresztelések szerint önálló trilógiát kaphat a Jedi lovag.

Mióta a Disney 2012-ben bejelentette, hogy tovább bővítik a Star Wars univerzumot, számtalan pletyka merült fel annak kapcsán, hogy a stúdió milyen irányba tervezi tovább vinni a franchise-t. Míg a legtöbb ilyen kacsának bizonyult, továbbra is tartja magát az az elképzelés, mely szerint a stúdió trilógiát építene Obi-Wan Kenobi karaktere köré.

Az utóbbi időkben egyre többet hallhattunk a készülő Star Wars spin-offokról sőt, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet már ízelítő előzetest is kapott. A legfrissebb értesülések szerint Ewan McGregor tárgyalásokat folytat a Disney-vel egy meg nem nevezett projekt kapcsán. A hírnek ez a része biztosra vehető, azonban egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a szóban forgó Obi-Wan filmről van szó.

Sőt, az informátor azt is tudni véli, hogy a film története a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja és a Star Wars IV. - Egy új remény között játszódna, és Luke Skywalker kiképzését követné nyomon Obi-Wan Kenobi szemszögéből. Nem mellesleg ebben az időben játszódik majd a Star Wars franchise első spin-offja, a Rogue One és a Star Wars Rebels című animációs sorozat is.

Ha valóban különálló filmet kapna a Jedi lovag, a Disney vélhetően nem cserélné le McGregort, már csak azért sem, mivel sokak szerint ő volt az, aki játékával életet tudott lehelni a sokat ócsárolt előzménytrilógiába.