Ez a legrosszabb horrorfilm Stephen King szerint

Ha horror regényekről van szó, akkor az egyik első író, aki az emberek eszébe jut, az Stephen King. A legendás író megannyi műve született már újjá a mozivásznon vagy épp a televízióban. Több közülük már újabb feldolgozásokat is kapott. Szóval ha valaki egy jó kis horrorra vágyik, az egy Stephen King filmmel aligha nyúl mellé. De vajon mit gondol erről maga az író?

Köztudott, hogy Stephen King nem minden adaptációval volt elégedett, sőt, van olyan, amit egyenesen utál. Ilyen például a Ragyogás is, amelyet ugyan szinte minden rajongó igazi mesterműnek tekint regényben és filmben egyaránt, az író kezdettől fogva utálta az egész filmet. Sem a szereposztással nem volt elégedett, sem pedig a történet mozivászonra adaptálásával.

De még így sem ez a legrosszabb horrorfilm, amit valaha látott, legalábbis ez derül ki egy nemrégiben közzétett Twitter-bejegyzéséből. Itt minden különösebb magyarázat vagy előzmény nélkül jelentette ki, hogy számára a valaha volt legrosszabb horrorfilm, amit látott, az a Blood Feast volt.

Az 1963-as eredeti (mert 2016-ban készült egy még rosszabb remake) sokak szerint az egyik első splatter horror volt. Vagyis egy olyan horror, ahol kifejezetten a látvánnyal, a csonkolással és vérrel igyekezett sokkolni a nézőket. A film mindössze 25 000 dollárból készült el, a forgatás pedig extrém rövid volt: egyetlen hét alatt vették fel az összes jelenetet. A történet egy sorozatgyilkosról szól, aki nők testrészeit gyűjti, hogy azokból új testet kreálva feltámassza Ishtart, a jó és gonosz istennőjét.

Stephen King egyébként nem csak azt árulta le, hogy mi volt a legrosszabb horrorfilm, amit valaha látott. Korábban egy interjúban arról is beszélt, hogy melyik volt az egyetlen olyan horror, amit azért hagyott félbe a közepén, mert túlságosan is ijesztőnek találta. Ez az 1999-es klasszikus, az Ideglelés volt.