Christopher Nolan sosem rejti véka alá a véleményét, legyen szó dicséretről vagy épp éles kritikáról. Emlékezhetünk, amikor néhány éve támadta a Netflix és HBO Max térnyerését a mozik kárára. De időnként konkrét filmekről is nyilatkozik és ilyenkor sem szokott finomkodni.

Jó példa erre az a film, amiről csak úgy beszélt, mint minden idők legrosszabb szuperhősmozija. És véleményével jó eséllyel nincs is egyedül. Az említett film ugyanis nem más, mint Az Igazság Ligája. Mármint a 2017-ben moziba került változat.

Mint ismert, 594075% meglehetősen göröngyös úton jutott el a mozivászonig. A filmet még Zack Snyder kezdte el forgatni, ám családi okok miatt menet közben kiszállt a projektből. Helyét Joss Whedon vette át, aki gyakorlatilag szerte szét szabdalta az addig elkészült felvételeket, szinte minden újraforgatott és az eredeti koncepciót nagyjából kiherélte.

A végeredmény nem is lehetett más, mint gigantikus méretű bukás. De nem csak a rajongók jöttek ki a moziból mérhetetlenül mély csalódottsággal, de többek közt Christopher Nolan és Zack Snyder felesége, Deborah Snyder is. Mindketten annyit mondtak csak Zack Snydernek, hogy még véletlenül se nézze meg a filmet, ha jót akar magának.

Az Igazság Ligája, amelyet tehát Christopher Nolan azóta is a valaha volt legrosszabb szuperhősmozinak tekint (pedig valljuk be, elég erős a mezőny…), idén debütált a streaming világában. Pontosabban a Zack Snyder által újravágott, újragondolt és sok elemében újraforgatott Zack Snyder: Az Igazság Ligája debütált, amely végül maratoni hosszúságú lett. És úgy általában mindenki szerint sokkal jobb is.