30 másodperccel a JD-vel, vagy TikTokról ismertebb nevén titanicfan97-tel való találkozás után a srác máris mutatja Jack Dawsont bábuját, amelynek arca tökéletes mása a Leonardo DiCaprio által 1997-ben megformált karakterének.

„Megvan Jack Dawson," – vezet körbe a Zoom kameráján keresztül keresztül filmes szentélyén – „és a Titanic és Smith kapitány. Asszem nincs itt mit magyaráznom…”

JD, aki civilként Floridában videó vágó- és szerkesztőként dolgozik, leginkább a Titanic című film iránti rajongásáról ismert. Közel 1600 VHS példányt őriz a vetítése óta klasszikussá vált filmből. Ebből a mennyiségből saját maga nagyjából 300 példányt vásárolt meg. Többnyire turkálókban és garázsvásárokon akadt rájuk. Az azóta megsokszorozódott gyűjtemény darabjai pedig lelkes rajongóktól származnak. Ezeket a példányokat mindig örömmel mutatja meg a közel 108,000 ezerre duzzadt TikTok követői számára.  

JD Tik Tok csatornájából csak úgy árad az energia. Általában unboxing videók, a film és készítői előtti tisztelgés, a filmes relikviák beszerzési lehetőségeinek bemutatása adja videói témáját.

JD, a rá jellemző lelkesedéssel mesél arról, hogy a Titanic iránti szenvedélye 6 éves korában kezdődött, amikor először látta a filmet a moziban. A relikviákat közel 10 éve gyűjti, de az utóbbi egy évben kapta el igazán a gépszíj. 

„2012-ben vettem néhány példányt a filmből. Az üzlet a felső polcán sorakoztak a kazetták,  egyszerűen nem lehetett otthagyni őket. Úgy gondoltam, hogy soha senki nem venné meg ezeket, így egy ponton egyszerűen csak fogtam egy dobozt és elkezdtem megtölteni az időközben vásárolt példányokkal. Körülbelül 100 darabnál tartottam, amikor elindítottam a TikTok csatornámat, azóta a kazetták önálló életre keltek, csak gyűlnek és gyűlnek…”

A Kazettákon kívül számos más relikvia érkezik a JD-hez hasonló rajongóktól. Van aki horgolt Jack Dawson figurát küldött, aki azóta a gyűjtemény kabalájává vált. Van aki az óceánjáró fedélzeti kabinjából származó szék egy darabját, más a film japán változatát adta hozzá a gyűjteményhez.

JD Titanic-szentélye a srác egykori irodájában található. A sok tárgy gyorsan betöltötte a helyiséget. Mivel már több száz csomagot kapott a rajongóktól, ezek közül még rengeteg felbontatlanul áll, arra számít, hogy a gyűjteményt előbb-utóbb át kell költöztetni egy nagyobb helyre.