72% 117 szavazat
1899

1899

1899
Filmadatlap
14
Vélemények (14)
35
Szereplők (35)
12
Képek (12)
5
Videók (5)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
15
Cikkek (15)
Fórum
Lejátszás

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

Andreas Pietschmann
Emily Beecham
Emily Beecham
Andreas Pietschmann
Emily Beecham
Isabella Wei
Rosalie Craig
Andreas Pietschmann
Emily Beecham
Emily Beecham
Aneurin Barnard
Andreas Pietschmann

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Európai bevándorlók egy csoportja gőzhajón hagyja el Londont, hogy New Yorkban kezdjen új életet. Amikor a nyílt tengeren sodródva egy másik hajóval találkoznak, az útjuk rémálommá válnik.

(Hupka Adrián)

Zene: Ben Frost
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier: 2022.11.17. | Netflix (2022.11.18.)
 
2023.06.27 ospir

legújabb vélemény

Kattant

Misztikus, kattant sorozat. Lehet rajta agyalni rendesen. Társaságban érdekes volt nézni, mindenki besokallt az agyzsibbasztástól, aztán több részbe belepörgettünk, majd megnéztük a végét. Csak türelmes, unatkozó kockáknak ajánlom.

0
 
2022.12.08 Robinson76

Pedig nagyon várós volt

A sorozatot a Dark készítői jegyzik, és mivel az a széria szenzációs volt, ezért nagyon vártam egy újabb gyöngyszemre. Az 1899 viszont csak egy csiszolatlan féldrágakő. A sztori nagyon felkeltette az érdeklődésemet, már hónapokkal korábban lehetett tudni, hogy ebben a történetben sok lehetőség van, ezért is bíztam annyira benne. A sorozat eleje teljesen rendben volt, hozta is a várakozásaimat és kellően beszippantott, hogy aztán a közepe táján kicsit túlcsavarttá, mégis kissé felületessé váljon. Volt itt misztikum és rejtély bőven, olykor utalások is, de alapvetően az utolsó 2 részig meglehetősen kétségek között hagyták a nézőt. Voltak dolgok, amikből hirtelen túl sokat kaptunk a megemésztéshez, helyenként pedig könnyedén és felületesen átlendültek történéseken, amit jobban ki lehetett volna aknázni és a néző sem kapkodta volna annyira a fejét. A végére azért összeáll a képlet, és a végeredményt tekintve jó az alkotás, de bevallom, többre, jobbra számítottam, és azt ki is lehetett volna hozni a szériából. Még nem tudni, lesz-e 2. évad, mindenesetre én szurkolok, hogy legyen lehetőség javítani, és talán még az is kiderülhet, hogy ez a széria nem féldrágakő, hanem egy valódi diadém.

1
 
2022.11.18 JRD

Egy délután alatt befalva...

Egy nagyon jó misztikus sztori, melynek nézése közben össze-összezavarodik az ember. Csavaros, néhol oda is kell figyelni, hogy ne vesszünk el az infókban. A szinkron jó. Látványban nagyon hozza egy Drakula film hangulatát, noha közel sem erről szól a történet. Bevallom, féltem az elején, hiszen sok filmnél van erős kezdés a misztikus vonalat tekintve, majd valamilyen bagatell hülyeségben „csúcsosodik” ki, de itt sikerült megugrani azt a lécet. Szerintem érdemes megnézni, de ki-ki döntse majd el saját maga! Szóval filmre fel és jó szórakozást!

2
 
2022.11.30 kabel

Sajnos nem Dark színvonal, közel sem.

Az hasonlítás azért adott, mert a két sorozat készítői azonosak. Nagyon tetszett a Darkban, hogy bár volt egy nagy misztikum a sorozat története mögött, mégis minden epizód saját kis történetet mutatott be, amit mindig meg lehetett fejteni, és minden epizóddal beljebb kerültünk a sorozatot átívelő központi sztori megoldásához. Így amikor az epizód végén egy cliffhanger volt, kíváncsian vártuk, mi lesz, mert az epizód kérdését megfejtettük. Na, ez nincs az 1899-ban. Az utolsó két epizódig semmilyen magyarázat vagy megfejtendő titok sincs, olyan kevés információt kapunk. Minden karakter folyamatosan a „nem mondom el mit tudok, inkább hosszan nézek” szindrómában szenved. Sajnos emiatt a sorozat jó részei, a karakterépítő visszaemlékezések, a metaforák és a vizuális effektek is sokkal kisebbet ütnek.

2
 
2022.12.29 Tonyka

Elmejáték

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szégyen, vagy sem, az évad végeztével kicsit utána olvastam pár magyarázatfélének. Hál' isten nem vagyok teljesen szellemi fogyatékos, kb. a 80%-át helyesen fogtam fel. Volt azért pár homályos részlet. Természetesen a lényeg továbbra is homályba bur... Teljes kritika

0
 
Értékelés: 9/10
(2022. 12. 04.)
Megkerül az, mi elveszett
A Dark alkotóinak új sorozata a 19. század végén, a végtelen tenger közepén hánykolódó, hatalmas utasszállító hajó fedélzetén megkérdőjelezi a valóságról alkotott képünket, és a nézői befogadóképesség határait feszegetve rángat végig minket olyan dimenziókon, amelyekről az utolsó pillanatig nem tudhatjuk, hogy mit jelentenek. A szürreális utazás vé... Több