Netflix: Ezt a 20 sorozatot kaszálta el a platform 2023-banA kép forrása: Dima Solomin on Unsplash fb

Ha abban reménykedtél, hogy a Netflix az új évben visszavesz a törlési hullámból, akkor van egy rossz hírünk számodra...

Miután 2022-ben több tucat eredeti sorozatot töröltek, a Netflix ott folytatta, ahol januárban abbahagyta: az 1899-et mindössze 48 órával 2023-as megjelenése után törölték...

Mutatjuk, mely sorozatokat kaszálták el idén a streaming platformon.

#20

dráma | vígjáték

Netflix

Liv súlyos egészségügyi válságba kerül, és kénytelen újragondolni az „élj gyorsan, halj meg fiatalon” hozzáállását.   több»

A Netflix 2023 októberében egy évad után törölte a Wellmániát. Miután a 2023. márciusi premieridőszakban nem sikerült a listán előbbre lépkenie, októberben hivatalosan is törölték ezt a Celeste Barber komikus főszereplésével készült ausztrál drámát. A rossz hírt maga Barber hozta nyilvánosságra egy október 31-i Instagram-posztban.
#19

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

2003. Irene egy fiatal filmes diák, aki egy rövidfilmet készít. A film főszereplőjeként találkozik Julióval, akibe hamar beleszeret. Az idő és az élet azonban más utakra tereli... több»

A Netflix 2023 júliusában, egy évad után törölte az eredeti címén In Love All Over Again sorozatot. A Netflix szinopszis: Mióta megismerkedtek, Irene és Julio egymásba szeretnek, szétválnak, majd újra próbálkoznak. Vajon megtalálják-e valaha a boldog befejezést?  
#18

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy frissen megözvegyült, egyedülálló anya, hogy független maradjon apjától, aki lopott áruval kereskedik, csatlakozik néhai férje rablóbandájához. több»

A Netflix 2023 júliusában egy évad után törölte a Sky High: The Series című sorozatot. A Sky High: The Series az azonos című film folytatása volt.
#17

akció | thriller

Netflix

Boldog vagy? Ezzel a kérdéssel Zoa és négy másik vonzó, a közösségi oldalakon nagyon aktív fiatal meghívást kap a történelem legexkluzívabb partijára egy titkos szigetre,... több»

A Netflix 2023 júliusában két évad után törölte a Welcome to Eden című sorozatot. A Netflix július 7-én megerősítette a Fotogramasnak, hogy nem hozza vissza a spanyol sci-fi drámát egy harmadik évaddal. Az első évad jól teljesített, a bemutatója után öt hétig a szolgáltatás globális top 10-es listáján maradt (a What's on Netflixen keresztül). Sajnos a második évad már nem volt ennyire népszerű, ami a sorozat végzetét jelentette.
#16

Netflix

Egy rakás tanácstalan fiatal felnőttet próbára tesznek egy vadonban tartott túlélő-showban. A műsorvezetők megpróbálják őket a saját lábukra állítani. Nincs bekötve víz,... több»

A Netflix 2023 júliusában egy évad után törölte az eredeti címén Snowflake Mountain című sorozatot. A Deadline július 7-én számolt be arról, hogy a valóságshow-versenysorozat nem tér vissza a második évaddal, miután az első nem talált közönséget.
#15

77 Lockwood és tsa.  (2023)

(8)

akció | dráma | kaland

Netflix

Adott egy aprócska szellemvadász-ügynökség, amelyet két tinédzser fiú és egy újonnan érkezett, látnoki képességekkel megáldott lány vezet. A renegát triónak az a sorsa,... több»

A Netflix 2023 májusában, egy évad után törölte a Lockwood & Co. sorozatot. Pénteken, május 12-én a Complete Fiction Pictures bejelentette, hogy a Lockwood & Co. nem tér vissza a második évaddal. A készítők nem osztottak meg részleteket arról, hogy mi az oka ennek, de az első évad nem volt éppen kasszasiker. Ennek ellenére jobban teljesített, mint néhány más sorozat, amelyet azóta megújítottak. Bárhogy is legyen, ez egy újabb olyan sorozat, amelynek elkötelezett rajongótábora van, és amely máshol is kiáltani fog a megújulásért.
#14

71 A férfi a méh ellen  (2022)

(13) (2)

családi | vígjáték

Netflix

Egy férfi háborúban találja magát egy méhhel, miközben egy luxusbirtokot felügyel. Ki fog győzni, és milyen helyrehozhatatlan károkat okoz a folyamat? több»

A Netflix 2023 májusában egy évad után törölte a Man Vs Bee című sorozatot. A The Sun szerint "a Netflix nem tervezi második széria készítését" a Rowan Atkinson (Mr. Bean) főszereplésével készült vígjátéksorozatból. Persze nem tudni, hogy valaha is tervben volt-e második évad, de most már hivatalosan is lezárhatjuk a sorozatot.
#13

családi | dráma | musical | romantikus | vígjáték | zenés

Netflix

A sorozat egy tinidráma, aminek alapját a mexikói szappanopera képezi, amely ugyanezzel a címmel futott 2004 és 2006 között. A premier 2022-ben várható a Netfixen. több»

A Rebelde 2022 januárjában kezdte meg útját a Netflixen és 2023 májusában egy évad után törölték. Egy interjúban a Rebelde szereplője, Sergio Mayer Mori megerősítette, hogy a Netflix nem újítja meg a sorozatot a harmadik évadra. Elmondta, hogy nem tudja, miért törölték a sorozatot, de hozzátette, hogy ez biztosan nem az ő döntése volt.
#12

NA Smiley  (2022)

romantikus | vígjáték

Álex éppen szerelmi csalódást élt meg, és dühében hangüzenetet küld barátjának, de az üzenetet Bruno fogadja. E hiba miatt végül találkoznak, és ami randevúnak indul, annak... több»

A Netflix 2023 áprilisában, egy évad után törölte a Smiley-t. A Smiley alkotója, Guillem Clua április 28-án egy interjúban megerősítette, hogy az LMBTQ-vígjáték nem tér vissza második évaddal a Netflixre.
#11

Netflix

A Bling Empire sorozat spinoffja. Humoros, kifinomult és gazdag New York-i ázsiai-amerikaiak egy csoportját követi nyomon, és utánajár, hogyan is élik luxuséletüket. több»

A Netflix 2023 áprilisában három évad után törölte a Bling Empire-t, a Bling Empire: New Yorkot ugyanebben a hónapban, egy évad után. Április 19-én a Deadline arról számolt be, hogy a Netflix nem hozza vissza a Bling Empire-t és annak New York-i spinoffját új évadokra. Mindkét valóságshow gazdag ázsiai amerikaiak csoportjait követte, és úgy tűnik, hogy a kulisszák mögötti dráma ítélte halálra a franchise-t.  
#10

72 Freeridge  (2023)

(1)

vígjáték

Netflix

Egy baráti társaság elszabadított egy halálos átkot - bár nem biztosak benne -,  és ezzel egy új kaland veszi kezdetét. több»

A Netflix 2023 áprilisában, egy évad után törölte a Freeridge-t. Alig két hónappal az On My Block spinoff első évadának premierje után a Rolling Stone arról számolt be, hogy a Netflix úgy döntött, nem újítja meg a sorozatot egy második évaddal. Bár a kritikák elfogadhatóak voltak, a sorozat nem tudott felpörögni a streameren.
#9

62 Vágyak/Valóság  (2021)

(11) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy kisvárosi anyuka fantáziadús utazásra indul az emlékei között, miközben házasélete éles ellentétet mutat vad gyermekkorával. több»

A Netflix 2023 áprilisában két évad után törölte a Vágyak/Valóság című sorozatot. A Deadline április 7-én megerősítette a törlést. A Netflix szóvivője a kiadványnak elmondta, hogy "a második évad természetes lezárást hozott a sorozatnak, lezárva a történetszálat a kulcsfontosságú karakterek számára, akiknek kapcsolatai boldog véget érnek, hozzátéve, hogy a streamingszolgáltató büszke a sorozatra és a producerek, a szereplők és a stáb által beletett munkára".
#8

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Henning Mankel népszerű nyomozójának fiatalkori éveit feldolgozó sorozat, Az ifjú Wallander kizárólag a Netflix műsorán.  több»

A Netflix 2023 márciusában két évad után törölte Az ifjú Wallandert. Miután a What's on Netflix forrásai elmondták, hogy a Young Wallander című bűnügyi dráma nem teljesített elég jól ahhoz, hogy kiérdemelje a harmadik évadot, a Netflix megerősítette, hogy a sorozatnak vége.
#7

51 Ridley Jones  (2021)

(1)

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Netflix

Ridley Jones és barátai a történeti múzeumot védik a betolakodók ellen, és főleg a múzeum nagy titkát: napnyugta után minden életre kel. több»

A Netflix 2023 márciusában öt évad után törölte a Ridley Jones című sorozatot. "Ó, és igen, ez a sorozat vége" - erősítette meg Chris Nee alkotó a Twitteren nem sokkal azután, hogy az ötödik évad debütált a Netflixen. "Töröltek minket azok után, amit most tettek közzé. Kidobták az összes különkiadást, a karácsonyi különkiadást (most?), a játékfilmes különkiadást, a CYNDI LAUPER epizódot... Szóval ennyi volt."
#6

67 Izzó koponya  (2022)

(4)

dráma | kaland | misztikus

Netflix

Egy olyan világban, amelyet a nyelv és a beszéd útján terjedő őrület járványa ráz meg, a régóta rejtőzködő Murat Siyavus egykori nyelvész az egyetlen ember, akit rejtélyes... több»

A Netflix 2023 februárjában egy évad után törölte a sorozatot. A török disztópikus sci-fi sorozat egyik szereplője, Şevket Çoruh február 3-án tweetelte, hogy a karakterével, Antonnal való barátsága "rövid életű volt". Erre válaszul egy rajongó megkérdezte, hogy lesz-e 2. évad, amire Çoruh így válaszolt: "Yok" (ami magyarra lefordítva annyit jelent, hogy "nem"). A török Gazete Duvar hírportál is beszámolt a törlésről.
#5

dráma | krimi

Netflix

Egy fiatal és lobbanékony bírónő a fiatalkorúak bíróságán vállal munkát, viszont megveti a fiatal bűnözőket. Érkezését követően a kiszabható büntetések elemzésében... több»

A Netflix 2023 januárjában egy évad után törölte a Juvenile Justice/Fiatalkorúak bírósága című sorozatot. A Star News beszámolója szerint a Netflix a K-dráma sorozat második évadát törölte, miközben az még az előkészületi stádiumban volt. A jelentés megjegyzi, hogy még meghallgatásokat is tartottak a színészek számára, akik a diákokat játszották volna a második évadban, de ezeket a színészeket értesítették a sorozat törléséről, mielőtt bejelentették volna a szereplőválogatásokat.
#4

62 Újra szingli  (2022)

(5)

vígjáték

Netflix

Michael, azt hiszi, hogy az élete tökéletes, amíg a férje 17 év után el nem hagyja. Michaelnek két nehézséggel is szembe kell néznie: elveszíti lelki társát, és a 40-es évei... több»

A Netflix 2023 januárjában egy évad után törölte az Uncoupled/Újra szingli című sorozatot. A Neil Patrick Harris főszereplésével készült sorozat törlését a Variety megerősítette. Darren Star, a sorozat alkotója továbbra is a Netflixszel dolgozik majd együtt, hiszen ő készítette a streaming szolgáltatás számára a hihetetlenül népszerű Emily Párizsban című sorozatot is. Korábban Star számos sikersorozatot alkotott, köztük a Beverly Hills, 90210, a Melrose Place és a Szex ésNew York című sorozatokat.
#3

animáció | családi | fantasy | horror | kaland | misztikus | vígjáték

Netflix

Két tinédzser és egy beszélő mopsz összefog, hogy egy kísértetjárta vidámparkban megküzdjenek a démonokkal. Talán még a világot is megmentik a természetfeletti apokalipszistől. több»

A Netflix törölte a soroaztot 2023 januárjában két évad után. A sorozat alkotója, Hamish Steele a következő nyilatkozatot adta ki: "Nyilvánvalóan soha nem akartuk, hogy így legyen. Valójában a 3. évadhoz csináltunk egy írói szobát. Készen állnak a forgatókönyvek, a tervek és a vázlatok. Mindig is az volt a terv, hogy ezeknek a karaktereknek megadjuk a méltó befejezést, amit megérdemelnek. De sajnos az illetékesek nem akarnak többet." Steele azt tervezi, hogy ír egy harmadik és egyben utolsó DeadEndia képregényt, hogy lezárja a történetet.
#2

animáció | vígjáték

Netflix

A Deep State alkalmazottainak az összeesküvés-elméletek nem csak teóriák, hanem tények. És a munkájuk, hogy titokban tartsák őket. több»

A Netflix 2023 januárjában, egy évad után törölte a sorozatot, annak ellenére, hogy 2022 júniusában már megújította az animációs sorozatot egy második évadra. Az Inside Job/KOnspirációs korporáció készítője, Shion Takeuchi a következő nyilatkozatot osztotta meg a törléssel kapcsolatban: "Megszakad a szívem, hogy megerősíthetem, a Netflix úgy döntött, törli az Inside Job 2. évadát. Az évek során ezek a karakterek valódi emberekké váltak számomra, és le vagyok sújtva, hogy nem láthatom őket felnőni. Reagan és Brett megérdemelték, hogy megkapják a befejezést, és végre megtalálják a boldogságot. És szerettem volna megosztani veletek, hogy mi vár rájuk. Mindenkinek, aki nézte, köszönöm, hogy velünk tartottatok. Még ha szomorú is vagyok, segít tudni, hogy vannak emberek, akik ugyanúgy törődtek ezekkel a karakterekkel, mint én."
#1

72 1899  (2022)

(12)

dráma | horror | történelmi

Netflix

Európai bevándorlók egy csoportja gőzhajón hagyja el Londont, hogy New Yorkban kezdjen új életet. Amikor a nyílt tengeren sodródva egy másik hajóval találkoznak, az útjuk... több»

A Netflix 2023 januárjában egy évad után törölte az 1899 című sorozatot. Az alkotók és a showrunnerek, Baran bo Odar és Jantje Friese a következő nyilatkozatot osztották meg a törlés után: "Nehéz szívvel kell közölnünk, hogy az 1899-et nem újítjuk meg. Szerettük volna befejezni ezt a hihetetlen utazást egy második és harmadik évaddal, ahogyan azt a Dark esetében is tettük. De néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan terveztük. Ilyen az élet. Tudjuk, hogy ez rajongók millióinak okoz majd csalódást. De szívből szeretnénk megköszönni, hogy részesei voltatok ennek a csodálatos kalandnak. Szeretünk titeket. Soha ne felejtsétek el."