67% 33 szavazat
Izzó koponya

Izzó koponya

Sicak Kafa
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
25
Szereplők (25)
3
Képek (3)
6
Videók (6)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum

FILMINFÓ

Egy olyan világban, amelyet a nyelv és a beszéd útján terjedő őrület járványa ráz meg, a régóta rejtőzködő Murat Siyavus egykori nyelvész az egyetlen ember, akit rejtélyes módon nem érint a betegség. A kegyetlen járványellenes intézmény által üldözött Murat kénytelen elhagyni a biztonságos… Több


Rendező: Mert Baykal
Író: Afsin Kum
Ország: Törökország
Premier: 2022.12.02. | Netflix (2022.12.03.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2023.01.03 puszta

legújabb vélemény

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kellemes csalódás volt, jó a sztori, szép képek, és a környezet, hangulat kicsit feledteti a színészek nem mindig tökéletes játékát (azért elmegy). Kicsit az első pár rész alapján ígéretesebbnek tűnt (az alapötlet, hogy hallás által terjed vírus, és ... Több

0
 
2022.12.07 szemtelen

Negatív utópia

Nem nyerte el az érdeklődésemet, nagy valószínűség szerint a téma és a műfaj érdektelensége miatt. Sok szempontból unalmasnak találtam, a karakterek sem érdekesek, az eseménysor számtalanszor belassul és üres, tartalmatlan percekre leül. Nem tudtam elmélyülni a témában, pedig igyekeztem ébren tartani és értékelni a film alaphangulatát, a képek által keltett, komor és olykor hátborzongató kedélyállapotot, amivel reprezentálni próbáltak egy elképzelt negatív társadalmat. Nekem nem igazán jött be, de aki szereti a disztópikus sci-fi sorozatokat, az biztosan értékelni fogja.

0
 
2022.12.27 Robinson76

A beszédes vírus

A török szériák egyre nagyobb fejlődést mutatnak, s bár szerintem ez csak egy átlagos közülük, mindez pont azt erősíti meg, hogy a korábban gyakran lesajnált török sorozatokkal már komolyan számolni kell, és egyre több érdemes arra, hogy egy próbát tegyünk vele. Itt a történet szerint a jövőben egy olyan járvány pusztítja az emberiséget, ami a kimondott szóval, vagyis a nyelv és a beszéd révén terjed. Az egyetlen személy, akit ez nem érint, az egy volt nyelvész, akit a kegyetlenségeiről hírhedt Járványügyi Hatóság próbál elkapni. Tovább is van, mondjam még? Nos, akinek ez felkeltette az érdeklődését, az bátran tehet vele egy próbát, még akkor is, ha láttam már ennél jobbat és ötletesebben kivitelezettet is.

0
 
2022.12.02 Csak_az_anime

Érdekes alapkoncepció, ez miatt megnéztem. Maga a sorozat kicsit gyengécske lett számomra több szempontból is, de már csak az említett alapötlet miatt megéri adni neki egy esélyt.

0