Ezért aggódott a Warner Heath Ledger Jokere miatt

A legtöbben talán a mai napig egyetértenek abban, hogy a 2008-ban mozikba került Sötét lovag egyik legjobb Batman adaptációja, ebben pedig Heath Ledgernek is jócskán része van.

Ledger egyik legkiemelkedőbb, sajnálatos módon azonban élete egyik utolsó alakítását nyújtotta Jokerként a filmben, amelyet posztumusz Oscar-díjjal is jutalmaztak a későbbiekben. Ledger tehát kétségtelenül vitte a pálmát a filmben, ritkábban esik azonban szó arról, hogy a karakter eredetét illetően nem könnyen jutottak megállapodásra a készítők és a stúdió.

Minderről maga a film forgatókönyvírója, David S. Goyer beszélt egy friss interjú kapcsán, amelyben azt is elárulta, hogy ő maga és a rendező, Christopher Nolan is sokkal inkább szerették volna, ha a karakter eredete homályosabb marad, a Warner azonban eleinte fenntartásokkal fogadta az ötletet.

“Emlékszem arra a beszélgetésre, amikor arról volt szó, mi lenne, ha egyszerűen visszavennénk Joker történetéből” - jegyezte meg Goyer. A Warner lényegében tartott attól, ha az emberek kevesebb eredettörténetet kapnak, akkor sokkal kevésbé lesz számukra befogadható a film.

Szerencsére azonban mind Goyer, mind pedig Nolan szinte szabad kezet kapott a munkálatok során, ami végül kiemelkedő eredményt szült.