Ezért mondott igen Josh Brolin Thanosra

Ma már senki sem vonja kétségbe, hogy Josh Brolin volt a legjobb választás Thanos szerepére. Amikor azonban először ölthette magára az őrült titán karakterét, még messze nem volt annyira befutott színész. És, mint az az egyik legutóbbi interjújából kiderült, nem is a pénz motiválta.

Thanos először ugyanis a Bosszúállók legvégén, egy nyúlfarknyi cameo erejéig bukkant csak fel. Sokan, akik kevésbé ismerik a Marvel képregények világát, először nem is tulajdonítottak neki olyan nagy szerepet, persze a nagy rajongók egyből tudták, ki ő. Egy ilyen picit alakításért nem is kaphatott túl sok pénzt.

De akkor vajon mi motiválhatta a színészt, hogy mégis elvállalja a Marvel moziverzum eddigi legnagyobb főgonoszának szerepét? Josh Brolin az interjú során arról beszélt, hogy mikor felkérték, először nem is nagyon akart igent mondani. Aztán kicsit jobban beleásta magát, és rájött, hogy ez egy nagyszerű lehetőség.

Nem volt túl gyakorlott színész a zöld háttér előtt való forgatásokban, de mikor megértette, hogy egy olyan karaktert alakíthat, amely egymaga száll szembe a teljes bosszúálló szuperhős-sereggel, megtetszett neki a szerep. Ha csak valamelyik bosszúálló karakterét ajánlották volna fel neki, jó eséllyel visszautasítja a szerepet.

Mi, rajongók viszont nagyon is jól jártunk, hogy végül igent mondott Thanosra. Az őrült titánt ugyanis sikerült úgy megformálnia, hogy az szinte már szerethető karakterré vált. Josh Brolin nem csak a fékezhetetlen pusztító erőt vitte vászonra, hanem a mögötte megbújó érzelmeket és motivációt is. Ezzel Thanos a Marvel moziverzum kétségtelenül legjobban, legrészletesebben megformált és életre keltett gonosztevőjévé vált. Mi pedig csak remélhetjük, hogy a jövőben valamilyen formában még újra láthatjuk majd.