Bár az új Star Wars trilógia az utóbbi években nem igazán nyerte el a rajongók tetszését, mindez nem jelenti azt, hogy az előzménytrilógia megszépült volna sokak szemében.

A kilenc epizódból álló teljes Star Wars történet első három részére a mai napig sokan csalódással tekintenek, így talán nem is csoda, ha még mindig felmerül az a kérdés, hogy George Lucas miért is készítette el ezeket a filmeket.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy a Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian második részében beszélt arról, milyen is volt annak idején együtt dolgozni Lucassal, így ennek kapcsán a fenti kérdés is felmerült.

“Mint minden rendező, aki időnként megreked abban, hogy történeteket meséljen, de továbbra is szeret kísérletezni az új technológiával, elgondolkodik azon, milyen jelentőséggel bírhat egy új technológia megjelenése” - magyarázta Kennedy.

Köztudott, hogy George Lucas éveken keresztül dolgozott az előzménytrilógia történetén, és csupán arra várt, hogy kevésbé határolja őt be a technológia, így a CGI megjelenésével sokkal nagyobb alkotói szabadságot tudott keresztülvinni filmjeiben.