Makár Viki, a titokzatos macska tekintélyes előképre tekinthet vissza: Idris Elba, aki a Macskák című musical mozis adaptációjában a főgonosz jellegű karaktert megformálja, bevallottan Jack Nicholson attitűdjét vallja magáénak.

Mint a brit színész a Vanity Fairnek elmondta, Nicholson egyszerre tud félelmetes és vicces lenni, miközben nem tudhatjuk, melyik tulajdonsága fog dominálni a következő pillanatban - és ő pont ilyenné szerette volna formálni a figurát.

Közben információk érkeztek arról, hogy a filmes Macskákban hogyan alakul a cselekmény – az eredeti színpadi musical ugyanis inkább színes karakterrajzok sorozatából áll, különösebb cselekmény nélkül, hiszen T. S. Eliot híres versciklusa, amely a mű alapjául szolgál, nem áll össze egy kerek történetté. Nos, a mozis sztori szerint Makár Viki, a betörők Napóleonja már nyolc életet elhasznált a macskák rendelkezésére álló kilencből, ezért a maradék egyetlen életét arra szeretné felhasználni, hogy kivívja a macskatársadalom elismerését. Ezért hajlandó megvívni a szexi vörös macskával, Bombalurinával, akit Taylor Swift  alakít a filmben.

Idris Elbát legközelebb a Halálos iramban: Hobbs és Shaw nemeziseként láthatjuk majd, mely augusztus 1-én érkezik a hazai mozikba. 

UIP Duna