Bruce Willis évek óta keresi régi önmagát (vagy nem is keresi, ki tudja), így nehéz elképzelni, hogy egyszer még hasonló alakításokra lehet képes, mint volt karrierje csúcsán. A ’80-as és ’90-es években számos nagyszerű akciófilmet köszönhettünk neki, ezek közül is kiemelkedett a Die Hard franchise. Ezek akkora sikert arattak, hogy az első három rész mára igazi kultfilmmé vált. Érdekesség, hogy ezek közül Bruce Willis épp azt nem szereti, amit a többség talán a legjobban.

A Még drágább az életed 1990-ben került a mozikba és hatalmas sikert aratott. John McClane egy évvel a Nakatomi plázában történet események után újabb zűrös karácsony elé néz, amikor kimegy a felesége elé a reptérre. Csakhogy a reptéren terroristák bukkannak fel, akik átveszik az irányítást a torony felett és az utasok megölésével fenyegetőznek. John McClane természetesen felveszi velük a harcot a maga utánozhatatlan stílusában.

Bruce Willis egy interjúban árulta el, hogy a teljes franchise-ból ez a legkevésbé kedves a számára és egyben leforgatni is a legkevésbé szórakoztató volt. Szerinte ugyanis a film túlságosan is önmagát igyekszik igazolni, miközben abszolút hiányzik belőle az a klausztrofóbiás feszültség, ami az első részre jellemző volt.

A rendező Renny Harlin eredetileg sokkal komorabbra akarta csinálni a filmet, mivel abban terroristák szerepelnek, nem akart benne annyi poénkodást. Ezzel szemben több jelenetet is többször felvettek, hol komoly, hol vicces beszólásokkal. Így a vágószobában el lehetett dönteni, hogy hol melyik verziót használják. Végül az esetek többségében a vicces változat maradt meg a filmben.

Sokak szemében a Még drágább az életed a sorozat egyik legjobb része, amely ráadásul nem is leplezi, hogy sokat merít az első részből. Még maga John McClane is tesz rá megjegyzést, hogy hogy lehet kétszer ugyanabba a pocsolyába belelépni.