Brendan Fraser a ’90-es évek és a 2000-es évek első felének egyik legnagyobb sztárja volt, ám mára szinte teljesen eltűnt a mozivászonról. Ebben több tényező is közrejátszott, de az sem sokat segített, hogy a forgatásokon szerzett megannyi sérülés miatt többször is kés alá kellett feküdnie, így az egészsége is megsínylette a karrierjét. De kétségtelen, hogy Brendan Fraser A múmia filmek idején élte igazi fénykorát.

A színész a franchise második részében együtt szerepelt az akkor még inkább pankrátorként ismert, a filmiparban épp csak szárnyait próbálgató Dwayne Johnsonnal. Ám az izomkolosszus eddigre a pankráció világában akkora hírnévre tett szert, hogy arra még Brendan Fraser is irigykedve nézett. Úgy érezte, ez a fickó, aki még csak nem is szerepelt korábban egyetlen filmben sem, egymaga képes megtölteni egy egész stadiont.

De nem csak ő érezte úgy, hogy Dwayne Johnson akár el is lophatja tőle a show-t, de a film készítői is. Éppen ezért az egész marketing kampányt úgy építették fel, hogy abban legalább akkora szerepet kapott a Dwayne Johnson által alakított Skorpiókirály, mint a Brendan Fraser játszotta Rick O’Connell, a plakátokon is együtt szerepeltek, holott valójában a Skorpiókirály mindössze alig negyed órát látható a filmben. Akkor is csupán digitális formában, ami már akkor is rém gagyi hatást keltett.

Így Dwayne Johnson és Brendan Fraser valójában sosem találkoztak a forgatásokon, csak később, a filmet népszerűsítő körúton feszítettek közösen a színpadokon.