Ezt a bakit nem szúrtad ki a Bosszúállók 4-ben

Néha a profik is hibáznak, főként ha egy olyan összetett és aprólékos munkáról van szó, mint a Bosszúállók: Végjáték vizuális effektusai.

A Marvel tavaly mozikba került legepikusabb és egyben legmonumentálisabb filmjének látványvilága sokak szerint megérdemelt volna egy Oscart, ám a produkció sajnos még a jelölésig sem jutott el. Mindezek ellenére kétségtelen, hogy a film látványvilága még hosszú ideig emlékezetes marad.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy ne fordulnának elő bakik a Végjátékban, amelyeket persze főként akkor szúrhatnak ki a szemfüles nézők, ha lelassítják a filmet, és alaposan belenagyítanak.

A Corridor Crew YouTube csatorna rendszeresen kivesézi a legnagyobb hollywoodi produkciókat ebből a szempontból, az egyik februári epizódban pedig a Végjáték került terítékre. A csatorna készítői ezúttal pedig Matt Aitkent is vendégül látták, aki Weta Digitallal készítette és felügyelte a Végjáték vizuális effektusait.

Bár valóban egy igencsak apró hibáról van szó, történetesen arról, amikor Thanos újra csettinteni próbál a végső összecsapás során, az ujjai azonban egy kissé furamód elcsúsznak a képen.

„Bár időben észrevettük volna, de mindez azt is jelenti, hogy bármilyen aprólékos munkát végzel, mindig akad valami javítanivaló” – jegyzi meg Aitken, aki azt is elárulta, hogy Thanos páncélján rengeteget dolgoztak, ugyanakkor azt is szem előtt tartották, hogy az őrült titánt alakító Josh Brolin színészi játéka továbbra is hangsúlyos maradjon.

A teljes videót pedig lentebb meg is tekinthetitek, mi pedig hozzászólások formájában várjuk észrevételeiteket a Végjátékkal kapcsolatban!