87 Joker  (2019)

A 2019-ben mozikba került Joker kétségtelenül számos nézőt sokkolt, egy bennfentes információ szerint pedig az eredeti tervek szerint még ennél is sokkolóbb lehetett volna a lezárás.

Mindez nem mástól, mint Kevin Smith-től érkezett, aki enyhén szólva is igencsak kiterjedt szakmai kapcsolatokkal rendelkezik. Smith a Fatman Beyond című műsorának legutóbbi részében beszélt arról, hogy értesülései szerint a Joker lezárása gyakorlatilag sokkolta volna a Batman rajongókat.

A producer persze leszögezte, hogy mindez egyáltalán nem vehető készpénznek, de a hírek szerint a készítők részéről létezett egy másik végkifejlet abban a jelenetben, amelyben Arthur Fleck az intézmény falai között ülve kihallgatáson van és elneveti magát, majd azt feleli, csupán valami vicces jutott az eszébe. 

Mint kiderül, tulajdonképpen nem másra, mint arra az estére emlékezik vissza, amikor lelőtte Thomas és Martha Wayne-t. A jelenet további részében Arthur elsétál, a sarkon azonban visszafordul, megvonja a vállát, végül pedig a kis Bruce Wayne-nel is végez.

Ezzel a húzással Todd Phillips kétségtelenül filmtörténelmet írt volna, bár a Joker hatalmas anyagi sikernek számít, nem feltétlenül vehetjük biztosra, hogy ezzel a lezárással szintén tarolt volna.