A 2017-ben mozikba került Utolsó Jedik már közvetlenül a megjelenése után egyaránt kapott hideget és meleget mind a rarjongók, mind pedig a kritikusok részéről.

Hosszasan lehetne még most is vitatkozni arról, hogy Rian Johnson rendezésével mennyire mondható éppenséggel merészebb, vagy épp a széria leggyengébb Star Wars filmnek a nyolcadik epizód, mindenesetre azt nem lehet elvitatni Johnsontól, hogy igencsak precíz munkát végzett a vágószobában.

Mindezt Dave Itzkoff szúrta ki abban a jelenetben, amelyben Rey a kiképzése során egy barlangrendszer mélyén tükör előtt találja magát. Rey identitáskeresése kulcsfontosságú szerepet tölt be végig az új trilógiában, a fenti jelenetben pedig fel is teszi tükörképének a kérdést, hogy “Kik az ő szülei?”. 

Itzkoff ezen a ponton lett figyelmes arra, hogy a fenti jelenet pontosan a játékidő felénél történik, mindez túlságosan precíz megoldásnak tűnik ahhoz, hogy csupán véletlen legyen, ráadásul maga Johnson is kedvelte azt a Twitter bejegyzést, amelyben a férfi megosztotta mindezt.