Fehér férfi szinkronizált afro-amerikai transznemű színésznőt, robbant a botrány az Ígéretes fiatal nő körül

Hamarosan a mozikban az Ígéretes fiatal nő, mely idén elnyerte a legjobb forgatókönyv Oscar-díját, és fesztiválszereplése alatt több mint 100 további elismerést söpört be szerte a világból. Most azonban nem emiatt került a figyelem középpontjába.

Újabb botrány van kibontakozóban, miután az Ígéretes fiatal nő olasz változatában egy férfi szinkronizálta a film transznemű színésznőjét, a hullámok pedig egészen a filmet gyártó Universalhoz is felcsaptak. 

A dolog azzal kezdődött, hogy a Universal Pictures a filmet népszerűsítő reklámszpotjában az ismert transznemű színésznőt, Laverne Coxot egy olasz férfi színész, Robert Pedicini szinkronizálta. A The Hollywood Reporter arról ír, hogy az olaszok nagyon felháborítónak találták a szpotot, és azt követelik a Universaltól, hogy kérjenek nyilvánosan bocsánatot. 

A stúdió azonnal reagált is, és ígéretet tettek, hogy kijavítják a hibát, és újra szinkronizálják a film olasz, német és spanyol változatát is, még akkor is, ha ez az eredeti premierdátumok elhalasztását vonja maga után. 

dráma | krimi | thriller

Emerald Fennell (A megszállottak viadala) filmjében a bosszúé a főszerep, ráadásul olyan megközelítéseben, ahogyan még sosem láthattuk.  Cassie (Carey Mulligan) előtt fényes... több»