Feljelentették J.K. Rowlingot, a Harry Potter szerzője zaklatást emleget

Feljelentette a Harry Potter-könyvek szerzőjét, J. K. Rowlingot India Willoughby műsorvezető.

Willoughby a Byline TV-nek adott interjúban beszélt arról, hogy hogy feljelentette Rowlingot a Northumbria rendőrségen, amiért egy folyamatos viszály részeként többször is szándékosan is tévesen hivatkozott a nemére az interneten.

“J.K. Rowling egyértelműen bűncselekményt követett el. Jogilag nő vagyok. Tudja, hogy nő vagyok, ennek ellenére férfinak nevezett. Ez egy védett tulajdonság, és ez mind az egyenlőségi törvény, mind a nemek elismeréséről szóló törvény megsértése. Ezt ki is tweetelte 14 millió követőjének” - mondta Willoughby.

“Feljelentettem J.K. Rowlingot a rendőrségen azért, amit mondott, amit nem tudom, hogy gyűlölet-bűncselekményként, rosszindulatú kommunikációként fognak-e kezelnl, de ez egy egyszerű bűncselekmény, ami engem illet” - tette hozzá Willoughby.

Rowling az X-en reagált Willoughby nyilatkozatára, a szerző elmondta, hogy már konzultált a jogi képviselőivel. “Egyértelműen megnyerhető ügyem van India Willoughby ellen rágalmazás miatt, de India megszállott célkeresztbe állítása velem szemben az elmúlt néhány évben talán eléri a zaklatás jogi küszöbét” - írja Rowling.

Rowling továbbra is azt állította, hogy "a nemi kritikai nézetek filozófiai meggyőződésként jogi védelmet élvezhetnek. Egyetlen törvény sem kényszerít senkit arra, hogy úgy tegyen, mintha azt hinné, hogy India nő".

“Mivel tisztában vagyok azzal, hogy a bűnüldöző szervek előtt hazudni bűncselekmény, egyszerűen el kell magyaráznom a rendőrségnek, hogy véleményem szerint India a férfi nárcisztikus klasszikus példája, aki örökös dühben él, amiért nem tudja rávenni a nőket, hogy elfogadják őt a saját értékítélete szerint” - írja Rowling.

Rowling az elmúlt években több alkalommal össztűz alá került a transznemű közösséggel szemben, különösen a transz nőkkel kapcsolatos nézetei miatt, amelyeket sokan egyszerűen transzfóbnak tituláltak.