Fény derült Sidney Poitier halálának okáraA kép forrása: Republic Pictures

Nyilvánosságra került az Oscar-díjas hollywoodi ikon, Sidney Poitier halotti bizonyítványa. 

A Los Angeles megyei halottkém szerint szívelégtelenség, Alzheimer-kór és prosztatarák együttese vezetett a halálához.

A Los Angeles megyei közegészségügyi hivatal halotti bizonyítványát a TMZ hozta nyilvánosságra kedden. Poitier január 6-án halt meg 94 éves korában.

Poitier azt követően tett szert világhírnévre, hogy Ralph Nelson 1963-as Nézzétek a mező liliomait! filmjében nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Tony Curtis mellett játszott A megbilincseltek című filmben, alakításáért  BAFTA-díjjal tüntették ki. 

Röviddel az Oscar-díj elnyerése után Poitier egyike volt azon színészeknek, akik csatlakoztak Dr. Martin Luther King Jr.-hoz,  és aki a polgárjogi mozgalom egyik vezető hollywoodi személyiségévé vált. 2001-ben életműdíjat kapott az Oscar-gálán, ugyanabban az évben, amikor Denzel Washington lett a második fekete színész, aki elynerte a legjobb színész kategóriában az Oscart a Kiképzés című filmben nyújtott alakításáért.

14 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

dráma

A történet egy hajdani katonáról szól, aki Arizonában utazva találkozik öt apácával, akikrõl kiderül, hogy Németországból menekültek és nem beszélnek angolul. Homer... több»