Ernest Cline néhány éve olyan regényt írt, amitől minden videojáték-rajongónak összeszaladt a nyál a szájában. A Ready Player One minden szempontból piszok igényesre és szerethetőre sikerült, nem volt tehát meglepve senki, amikor a regényből film készült. Hogy ez mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeket, arról már megoszlanak a vélemények. Ernest Cline az elmúlt években a folytatáson dolgozott, a Ready Player Two pedig heteken belül megérkezik a könyvespolcokra. Adódik tehát a kérdés: ebből is készül majd mozi?

A Ready Player One története a nem oly távoli jövőben játszódik, amikorra a világ a káosz és pusztulás szélére sodródott. Az emberek azonban hétköznapjaikat már nem is a valóságban, hanem egy virtuális világban, az OASIS-ben élik. Ezt egy külön, de zseniális játékfejlesztők, James Halliday teremtette meg, aki élete utolsó évtizedeit teljes elszigeteltségben élte. Amikor meghalt, kezdetét vette a vadászat, mivel Halliday elrejtett egy easter egget valahol az OASIS-ben. Aki elsőként találja meg a hozzá vezető kulcsokat és kapukat, az megörökli a fejlesztő mesés vagyonát, és ami fontosabb, teljhatalmat kap az OASIS felett.

A sztori főhőse Wade Watts, aki egyike a milliónyi nyestnek (így hívják magukat a tojásvadászok), ám csóróként nem sok esélye van, hogy ő kerüljön ki győztesként. Természetesen végül a sors fintoraként mégis ő bukkan rá elsőként az első nyomra.

A 2011-es regényből végül 2018-ban készült mozi, méghozzá Steven Spielberg rendezésében. Ebben a főhőst Tye Sheridan játszotta, aki nemrég egy interjúban megszólalt az esetleges folytatás kapcsán. Bár konkrétumokról nem tudott beszámolni, azt azért elárulta, hogy ő maga is nagyon bízik benne, hogy a második regényből is készülhet majd mozifilm.

A Ready Player Two a tervek szerint november végén landol a könyvesboltok polcain. A történetről Ernest Cline csak nagyon szűkszavúan beszélt eddig, de annyit azért elhintett, hogy a régi főszereplők térnek majd vissza, csak épp egészen más jellegű kalandok várnak rájuk. Azért az első regényt is igen népszerűvé tevő popkulturális utalások is megmaradnak.