Fubar a Netflixen: Nem találod ki, mit jelent Schwarzenegger sorozatának címe

Már a Netflixen a Fubar, az Arnold Schwarzenegger akciósorozata. De tudod, mit jelent a címe?

Elsőre talán azt gondolhatod, hogy a cím a főszereplőre utal, de nem így vagy, ugyanis a Fubar egy amerikai kifejezés rövidítésére, amelynek nincs igazán jó magyar megfelelője.

A Fubar angolul annyit jelent, hogy "Fucked up beyond any recognition" (a felismerhetetlenségig elcs*szett). Ezt a rövidítést a második világháború alatt az amerikai katonák találtak ki, de ma a tech iparban is használják egy olyan eszközökre, amelyet már nem lehet megjavítani ("Fucked up beyond any repair").

Ez a rövidítés a sorozat kontextusát nézve a főhős, Luke Brunner, egy titkos CIA-ügynök diszfunkcionális családjára utal. Ebbe beletartozik a lányával való kapcsolata is, ugyanis az utolsó küldetésén rájön, hogy a saját lánya is kémként dolgozik a CIA-nek.

Ha kíváncsi vagy a sorozatra, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

65 Fubar  (2023)

akció | kaland | thriller

Egy egész világon átívelő kémkaland, amelynek középpontjában apa és lánya áll, aki rájönnek, hogy az egész kapcsolatuk hazugságokra épült. Arnold Schwarzenegger... több»