Ha Star Wars, akkor mindenkinek az a bizonyos messzi-messzi galaxis jut eszébe, amiről fogalmunk sincs, hogy melyik, de a lényeg, hogy Skywalkerék arrafelé teregették ki a családi szennyest. Mindezt tették valamikor réges-régen. Az immár kilenc mozit és megannyi más feldolgozást megért franchise jellegzetes nyitó képsorai egész generációk emlékezetébe égett bele. Pedig George Lucas annak idején még másképp gondolkozott.

Az ikonikus „Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” mondat, amely mindegyik mozi elején látható, eredetileg nem is létezett. Már csak azért sem, mert George Lucas eredetileg nem is egy messzi-messzi galaxisban és főleg nem réges-régi időkben gondolkozott. Az 1977-es Star Wars IV. - Egy új remény első forgatókönyve ugyanis sok tekintetben különbözött attól, ami végül filmtörténelmi mérföldkőként a mozikba került.

A történet a XXXIII. században játszódott volna, a helyszín pedig a Tejútrendszer egy olyan szeglete lett volna, amelyet még nem ismerünk. Az első vázlatok között már szerepelt Luke Skywalker tábornok neve is, aki egy szamurájszerű, szupererővel rendelkező harcos volt. A Mos Eisley bázis pedig Gordon néven futott.

A Star Wars rajongók egyenesen kikérik maguknak, ha kedvenceik jellegzetes fegyverét, a fénykardot valaki botor módon lézerkardnak titulálja. Pedig bizony annak idején George Lucas fejében is a lézerkard kifejezés formálódott meg előbb…

Minden Star Wars mozik elengedhetetlen szereplői C-3PO és R2D2, a két android, akik némi komikumot csempésztek az egyébként sem véresen komoly cselekménybe. Nos, ők eleve nem is léteztek volna, ahogy egyetlen android vagy más robot sem.

Természetesen, ahogy szinte minden komolyabb hollywoodi projekt, a Star Wars (amely először csak The Star Wars munkacímen futott) is megannyi újraíráson átesett, amíg végül elérte a mindenki által megismert formáját. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ezúttal valóban csak javítani tudtak az eredeti elképzeléseken.

Kíváncsi vagy, mi zajlott a Star Wars IV. - Egy új remény kulisszái mögött? Akkor lapozd át a galériánkat is, melyben egy csokor ritkán látott forgatási fotót gyűjtöttünk össze.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen... több»