Goldie Hawn azt mondta, hogy "erőteljes" találkozása volt idegenekkel, akiknek az érintése "olyan volt, mintha Isten ujja lett volna"... 

A színésznő azt mondta, teljesen lefagyott és megkérdőjelezte, hogy a pillanat valóságos volt-e.

A 77 éves Hawn az Apple Fitness+ sorozatának legújabb epizódjában, a "Time to Walk"-ban nyíltan beszélt az UFO-észleléséről. A színésznő elmondta, hogy az állítólagos találkozás az 1960-as években történt, amikor táncosként dolgozott és egy barátja autójában szundikált, majd egy "magas hangra" ébredt...

"Kinéztem az ablakon, és két vagy három háromszög alakú fejet láttam" - mondta Hawn - "Ezüst színűek voltak, szájuk volt, apró kis orruk, fülük nem volt. Rám mutattak, rám mutattak a kocsiban, mintha úgy vitatkoznának velem, mintha tárgy lennék. És dörmögtek. Persze, visszamentem a srácokhoz és a többi dologhoz, és azt gondoltam: 'Ó, Istenem. Azt hiszem, kapcsolatba kerültem a világűrrel."

A Karácsonyi krónikák sztárja elmondta, hogy elgondolkodott azon, vajon találkozott-e földönkívüli lényekkel, de könyvekből megtudta, hogy mások is tapasztaltak hasonló jelenségeket. Évekkel később ellátogatott az Illinois-i Urbana-Champaign Egyetemre, ahol találkozott egy asztrofizikussal, aki megengedte neki, hogy a virtuális valóság laboratóriumában bejárja a Tejútrendszert. 

"Elérzékenyültem, könnyeztem itt-ott, és azt mondtam: "Nem értem, de egyszer volt egy olyan élményem, aminek köze volt ahhoz, hogy talán meglátogatott valaki" - mondta Hawn. Hozzátette, hogy ő és az asztrofizikus a földönkívüliek miatt kerültek kapcsolatba, aminek eredményeképpen az asztrofizikus interjút készített Hawnnal az UFO-észleléséről. 

"Hirtelen eszembe jutott valami. Megérintették az arcom. Megérintették az arcom, és olyan érzés volt, mintha Isten ujja lett volna" - mondta Hawn - "A legjóságosabb, legszeretőbb érzés volt. Ez hatalmas volt. Tele volt fénnyel." 

Évekkel az emlékei elbeszélése után Hawn ellátogatott a londoni Aveburybe, ahol többet megtudott a gabonakörökről is. A The New York Times 2022-es cikke szerint a gabonakörök a szántóföldekbe vésett minták, amelyeket egyesek földönkívüliekkel hoznak összefüggésbe. Londonban Hawnnak volt egy álma, amelyben egy völgyre nézett, majd hat fény jelent meg egy közeli hegy felett.

"Odaértünk a helyszínre, és Istenemre, ott álltam ezen a hegyen, és egy sötét völgyre néztem lefelé. Pontosan az a hely volt az álmomban, és egy gabonakör, ami csak egy szív volt" - mondta Hawn - "Most már teljesen kiborultam."

Hawn azt mondta, nem tudja, mit jelent ez az egész, de ez így rendben is van.

"Soha nem fogom megtudni. És én valahogy így szeretem ezt. Nem akarok mindent tudni" - mondta a színésznő - "Sok mindentől elzárjuk magunkat, ha továbbra is tagadunk valamit, amire nincs bizonyítékunk. Sok olyan dolog van a világban, amit nem látunk, de nem adhatjuk fel a hitet." 

Hawn nem az egyetlen személy a családjában, akinek állítólagos "közeli találkozása" volt. Régi partnere, Kurt Russell a Jimmy Kimmel Live! című műsorban azt állította, hogy ő és második legidősebb fia, Oliver Hudson 2018 novemberében földönkívülieket láttak, miközben egy Phoenixbe tartó repülőn ültek. Hawnhoz hasonlóan Russell is azt mondta, hogy fényes lényeket látott.

Ez kapcsolódott az 1997-es Phoenix Lights esethez, ami egy tömeges UFO-észlelés volt 1997-ben több délnyugati állam felett. Amikor egy műsorban erről beszéltek, Russell, elmondása szerint rájött, hogy ő volt az első a több ezer közül, aki jelentette a hatóságoknak azt az észlelést.