Golyó általi halálra ítélték a Squid Game-csempészt

Halálra ítéltek egy kiskorút Észak-Korában, amiért becsempészte az országba a Netflix Nyerd meg az életed című sorozatát.

A hírről a Radio Free Asia számolt be elsőként, noha a magazin nem kívánta megnevezni az illetőt. Az RFA értesülései szerint a fiatal USB-n terjesztette a sorozatot középiskolás társai között, amelyet egymásnak tovább is adtak. A magazin úgy tudja, hogy a kiskorú fiatal egy barátjával nézte meg együtt a sorozatot, majd ezután társaik között is terjeszteni kezdték digitális hordozón a szériát.

Az ügyben érintetteket és az iskola vezetőségét azonnal eltanácsolták, majd mindannyiukat egy szénbányában végzendő kényszermunkára ítélték, amelyet korábban 3000 dolláros kenőpénz fejében enyhítettek. A sorozatot csempésző fiatalt azonban golyó általi halálra ítélték. 

Az elítélt kiskorú nemrégiben járt Kínában, ahonnan a sorozatot csempészte be, majd hazatérve Észak-Hamgyong tartományba terjesztette társai között a tartalmat. A korábbi értesülések szerint az ország kormánya már felhasználta propagandafilmként a Netflix sorozatát, amellyel azt kívánta bizonyítani, hogy a kapitalizmus működésképtelen rendszer a szocializmussal szemben.

akció | dráma | kaland | misztikus | thriller

Ketten jelentkeznek egy titokzatos túlélőjátékba, aminek a fődíja 40 millió dollár. Viszont nem is sejtik, milyen magas a tét. több»