Gyászhír: Elhunyt Charlotte Valandrey

53 éves korában elhunyt Charlotte Valandrey színésznő.

Anne-Charlotte Pascal néven született, az 1985-ben megjelent Rouge baiser című filmben viszont már Charlotte Valandrey művésznevén vált ismertté. Az 1986-ban a Berlinalén bemutatott filmmel elnyerte a fesztivál legjobb színésznőnek járó díját, majd a legjobb újoncnak járó César-díjra jelölték.

Ugyanebben az évben Charlotte Valandrey megtudta, hogy HIV-pozitív. Csak 2005-ben, a L'Amour dans le sang című könyvében fedte fel egészségi állapotát a nyilvánosság előtt. A későbbiekben szívátültetésen esett át, amelyet követően több alkalommal is szívrohamot kapott.

A könyvet 2007-ben azonos címmel adaptálták a képernyőre, amelyben saját magát alakította. Pályafutása során közel 38 televíziós filmben és sorozatban szerepelt, utolsó alakítása a Léo Mattéï, Brigade des Mineurs című széria két epizódjában látható.

Charlotte Valandrey tavaly júniusban ismét szívtranszplantáción esett át, a beavatkozás viszont nem volt sikeresnek mondható, mindezt a színésznő családja közölt a nyilvánossággal. Nyugodjon békében!

93 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

 

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte Valandrey (@charlotte_valandrey_officiel) által megosztott bejegyzés

#1
Charlotte Valandrey

Charlotte Valandrey

szül. 1968. 11. 29. - elhunyt 2022. 07. 13.
Párizs, Franciaország
Charlotte Valandrey Párizsban született, Franciaországban, 1968. november 29-én, Anne-Charlotte Pascal néven. Brittanyban nőtt fel, 6 éves korában családjával Val-Andrebe költözött. A Lycée Paul Valéry-ben tanult. 1999-ben hozzáment Arthur Lecaisne-hez, egy gyermekük született, Tara. A kislány és Charlotte 2003-ban szívátültetésen... több»