Idén júliusban ünnepli Harrison Ford a 81. születésnapját, ezzel kapcsolatban pedig egy friss interjúban meg is jegyezte, hogy az ötödik Indiana Jones film “gondoskodott” is arról, hogy egy meglett korú férfinak érezze magát.

“Egy ambiciózus filmet akartam, ami az utolsó lesz. Ezt nem úgy értem, hogy korábban nem csináltunk ambiciózus filmeket, azok másféleképpen voltak ambiciózusak, de semmiképpen sem annyira, mint az a karakter, amilyennek ezt az utolsót szerettem volna” - mondta Ford az Esquire magazinnak.

A színész elmondta, hogy A sors tárcsája forgatásán azonban alaposan kiborították őt a kaszkadőrei. Történetesen az egyik olyan jelenetről van szó, amelyben Ford épp lovagol, a felvétel során során pedig feltűnt számára, hogy három filmes szakember is vigyázza az ő testi épségét.

“Lenézek, és ott van három kaszkadőr, akik arra vigyáztak, hogy ne essek le a kengyelről. Azt mondták nekem: 'Ó, mi csak féltünk, mert azt gondoltuk, bla, bla, bla…’. Erre én csak annyit feleltem, hogy ‘Hagyjatok békén, b*szki, én egy öregember vagyok, aki így száll le a lóról!’” - mesélte a színész.

Ford elmondása szerint a forgatás során csakugyan megmutatkozott rajta a kor. Egy Mads Mikkelsennel közös harcjelenet felvétele során meghúzódott a válla, ami miatt két hétre le kellett állítani a munkálatokat, az újraindulást követően pedig a színésznek további hat hetet kellett kihagyni.

“Nos, én is arról vagyok ismert, hogy filmeket állítottam le, mert megsérültem, ami nem olyasmi, amiről az ember híres akar lenni. Ilyesmi azonban történik” - jegyezte meg Ford.

Az Indiana Jones és a sors tárcsája június végén érkezik a hazai mozikba.