Idén júliusban ünnepli Harrison Ford a 81. születésnapját, ezzel kapcsolatban pedig egy friss interjúban meg is jegyezte, hogy az ötödik Indiana Jones film “gondoskodott” is arról, hogy egy meglett korú férfinak érezze magát.

2023.06.01   olvasottság: 53978x   szerző: csd  

“Egy ambiciózus filmet akartam, ami az utolsó lesz. Ezt nem úgy értem, hogy korábban nem csináltunk ambiciózus filmeket, azok másféleképpen voltak ambiciózusak, de semmiképpen sem annyira, mint az a karakter, amilyennek ezt az utolsót szerettem volna” - mondta Ford az Esquire magazinnak.

A színész elmondta, hogy A sors tárcsája forgatásán azonban alaposan kiborították őt a kaszkadőrei. Történetesen az egyik olyan jelenetről van szó, amelyben Ford épp lovagol, a felvétel során során pedig feltűnt számára, hogy három filmes szakember is vigyázza az ő testi épségét.

“Lenézek, és ott van három kaszkadőr, akik arra vigyáztak, hogy ne essek le a kengyelről. Azt mondták nekem: 'Ó, mi csak féltünk, mert azt gondoltuk, bla, bla, bla…’. Erre én csak annyit feleltem, hogy ‘Hagyjatok békén, b*szki, én egy öregember vagyok, aki így száll le a lóról!’” - mesélte a színész.

Ford elmondása szerint a forgatás során csakugyan megmutatkozott rajta a kor. Egy Mads Mikkelsennel közös harcjelenet felvétele során meghúzódott a válla, ami miatt két hétre le kellett állítani a munkálatokat, az újraindulást követően pedig a színésznek további hat hetet kellett kihagyni.

“Nos, én is arról vagyok ismert, hogy filmeket állítottam le, mert megsérültem, ami nem olyasmi, amiről az ember híres akar lenni. Ilyesmi azonban történik” - jegyezte meg Ford.

Az Indiana Jones és a sors tárcsája június végén érkezik a hazai mozikba.