Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80
Filmadatlap
 
33
Szereplők
46
Vélemények
16
Képek
1
Videók
A diktátor
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

legújabb vélemény

Hát,megint egy nulla film,ami kiverte nálam a biztosítékot.Alpári szövegek,semmitmondó színészek,és ötlettelen,lapos sztori.Elpukkant egy pár silány poénbomba,és nagyjából ennyi.

 
harnas1207   2018. 12. 17.

a nap véleménye

Éljen Wadiya!

Sacha Baron Cohen neve mindenki számára ismerősen cseng. Filmjei stílusa finom szólva is polgárpukkasztóak, van aki imádja és van aki utálja őket. Bevallom őszintén én nem tartozom egyik csoportba sem. Az Ali G Indahouse óta ez a harmadik egész estés vígjátéka, ahol főszerepet játszik valami idétlen figura bőrébe bújva. Az első három film színvonala szépen sorban csökkenő minőséget mutatott, a Brüno már egész egyszerűen nézhetetlen volt. Ilyen előjelek mellett hatalmas meglepetésként ért A Diktátor moziélménye.A film tele volt poénokkal, és nem csak afféle erőltetett viccekkel, hanem igazán emlékezetes kacagtató jelenetekkel. Ugyan megmaradtak Baron visszatérő gusztustalan és ízléstelen poénjai, de hál isten ezek voltak kisebbségben. Maga a téma alapból adta magát, hogy valaki végre jól kiparodizálja. Ezt a ziccert a film brutálisan bevágta, kihozta belőle a maximumot. A legtöbb vígjáték jó esetben megnevettet 1-2 alkalommal, majd egy hónap múlva már semmire nem emlékszel belőle. A Diktátor nem ilyen! Teli van ikonikus jelenetekkel és szövegekkel, melyeken 10 év múlva is röhögni fogsz a haverokkal. A kivégzős kézlendítés, a felesleg kidobálós rész, a kocsmában kamunév kitalálás vagy az őrülten erős kezdő percek. A rajongóknak újat nem mondok ezzel, mivel már a Borat vagy az Ali G is tartogatott pár szállóigévé vált mondatot. Személy szerint engem azok a jelenetek szórakoztatta... több»


 
Artemisia   2018. 02. 02.

Egy újabb elmebeteg Sacha Baron Cohen film. Mint tőle megszokhattuk abszurd,bugyuta a történet és tele van hol botrányos, hol visszataszító poénokkal, amiken valamiért mégis mindig nevetünk.Ez a film megmaradt átlagos szinten, minden momentumát láttuk már az eddigi Sacha Baron Cohen filmekben,nem hozott semmi újat.

 
Deku   2017. 07. 26.

Totális elmebetegség ez a film de persze jó értelemben. Sacha tuti nem százas ember de ez pont kellett ide. Nem érzem, hogy laposodna a történet. Isteniek a párbeszédek és szerintem bármikor letudnék ülni elé hogy végig nézzem.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 28.

Elég vékony jégen táncol a film. Még most sem vagyok teljesen biztos hogy valóban jó volt vagy, hogy helyes volt e hogy viccesnek találtam. Volt benne kicsinyes és undorító poén és értékelhető társadalomkritika is . A színészek is komolyan vették ezt a nagy hülyeséget ami a szerepük volt és elég jól előadták magukat. A szöveg pedig kreatív volt a maga módján. Szóval szerintem jó volt de ez egy olyan film ami vagy tetszik vagy nem mert elég megosztó a tartalma.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Jobb lett, mint a Borat, hiszen ezt képes voltam végignézni. Vannak idézhető pillanatai, de az egészet Sacha Baron Cohen viszi el. Nincs olyan mellékszereplő, akire bárki emlékezne, ez a film nagy hiányossága.

 
Berto49   2017. 05. 18.

Az első olyan film, amelyben Sacha Baron Cohen a főszereplő. Nem voltam tőle elragadtatva, bár volt benne pár poén, például az olimpián elért 14 aranyérem, de több volt a gusztustalan agyszülemény.

 

Ez az alkotás valójában Chaplin 1940-es The Great Dictator című filmjének remake-je.

(moviewer)
 

Sacha Baron Cohen eredetileg az ENSZ főhadiszállásán szeretett volna forgatni, melyre azonban nem kapott engedélyt.

(hp)
 

Aladeen szinte végig kinyújtott mutatóujjal beszél, akárcsak a kubai diktátor, Fidel Castro, aki inspirációul szolgált Sacha Baron Cohennek.

(hp)
 

Sacha Baron Cohen a diktátor teljes öltözékében vett részt a 84. Oscar-díjátadón, melyre "szűz testőrei" is elkísérték.

(hp)
 

Aladeen és Nadal a helikopteres jelenetben nem arabul, hanem héberül beszélgetnek.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.