Mint azt bizonyára mostanra minden rajongó tudja, az első hollywoodi híresség, aki közvetlenül is érintett lett a koronavírus-járványban, Tom Hanks. Ő és felesége, Rita Wilson a minap jelentették be saját közösségi média-csatornáikon, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztjük. Mindketten karanténba vonultak Ausztráliában, ahol épp egy filmet forgattak. Innen érkezett egy kép, ami gyorsan bejárta a világot, pedig hamisítvány.

Tom Hanks tucatnyi remek filmben hozott zseniális alakítást. Ezek közé tartozik a 2000-ben mozikba került Számkivetett is, amelyben egy repülőgépbaleset után egy lakatlan szigeten rekedt üzletembert alakított. Hosszú hónapokat töltött a szigeten teljesen egyedül, és hogy valamennyire megőrizze a józan eszét, a repülőből kihalászott röplabdára rajzolt egy arcot, elkeresztelte Wilsonnak (ez volt a labda márkája) és barátságot kötött vele.

Hogy miért elevenítettem fel a Számkivetett e részletét? Mert az interneten futótűzként kezdett terjedni egy fotó, amin Tom Hanks épp a karanténban mosolyog egy ugyanilyen labdával a kezében. A hozzá tartozó szöveg szerint az ápolóktól kapta, hogy ne érezze magát annyira egyedül. A történet aranyos és vicces, de valójában egyetlen szó sem igaz belőle.

Az említett kép ugyanis egy hamisítvány, amelynek eredetije – vagyis Tom Hanks az említett labdával – még 2015-ben készült egy jégkorong-mérkőzésen. Ezt használta fel egy ausztrál szatirikus magazin, a The Betoota Advocate, és varázsolt a színész mögé egy kórházi környezetet.

Szóval Tom Hanks valóban karanténban van, de bármennyire is örülne egy ilyen meglepetésnek, egyelőre nem kapott Wilson lasztit az ápolóktól.