Harry Potter: A színész, akit kirúgtak kannabisz birtoklása miatt

A Harry Potter filmek szereplői sem fedhetetlenek, habár az ember hajlamos azt hinni, hogy kedvenceik a hétköznapi életben is olyan kis tündibündik, mint a filmekben. Sajnos azonban ez néha nagyon nem így van. Volt is egy színész, akit hat film után kénytelenek volt kirúgni a stúdió, ugyanis többszörösen is meggyűlt a baja a hatóságokkal.

Jamie Waylett neve nem biztos, hogy sokaknak ismerős. Ha viszont azt mondjuk, hogy Crak, máris tudunk hozzá arcot is párosítani. Az ifjú színész sokadmagával a Harry Potter filmeknek köszönhetően tört be a mozik világába, ugyanakkor azok közé tartozik, akinek egyelőre mindössze ennyi adatott. Más filmekben nem szerepelt eddig és könnyen lehet, hogy soha nem is fog.

Jamie Waylett az első hat Harry Potter moziban alakította Draco Malfoy csatlósát, ám 2009-ben a stúdió bejelentette, hogy a hátralévő két filmben már nem fog szerepelni. Ennek oka, hogy az akkor 19 éves színésznek többszörösen is meggyűlt a baja a rendőrséggel.

Az első ügye egy gyorshajtásból pattant ki, amikor a rendőrök félreállították, kocsijában pedig több zacskó marihuánát és egy kést találtak. Később házkutatást tartottak az otthonában, ahol több tő növényt is találtak. A tárgyaláson bevallotta, hogy maga termesztette a növényt, de csak saját használatra, nem pedig kereskedésre. Ezért végül 120 nap közmunkára ítélték.

De Jamie Waylettnek később még durvább ügye is volt. 2011-ben ugyanis részt vett egy londoni zavargásban, ahol le is tartóztatták. Találtak nála egy molotov koktélt, amiért végül két év börtönre is ítélték.

Érdekesség, hogy Jamie Waylett eredetileg Dudley Dursley szerepére jelentkezett, de a meghallgatáson azt Harry Melling kapta meg. A rendezővégül ezért adta neki Vincent Crak karakterét.