57 Ava  (2020)

Attól még, hogy a kritikusok lehúznak egy filmet, nem feltétlenül lesz az bukás. De van, amikor igen. És van, amikor épp azért kapnak fel egy filmet, mert csupa rossz kritikát kap. Valami hasonló zajlik most épp Colin Farrell új akció-thrillerje körül is, amely a mozikban csúnyán elhasalt, de a Netflixen most mindenki rá kíváncsi.

Természetesen a film, amiről szó van, az az Ava. A történet egy magasan képzett bérgyilkosról szól, akit egy szupertitkos szervezet foglalkoztat. Kifejezetten a legmagasabb besorolású célpontokra szakosodott, minden ilyen rizikós küldetésre őt küldik. Ám az utolsó küldetésébe végzetes hiba csúszik, és a szervezet immár őrá vadászik.

Az Ava egészen komoly szereplőgárdával büszkélkedhet, hiszen Colin Farrell mellett olyan hollywoodi sztárokat láthatunk benne, mint Jessica Chastain, John Malkovich vagy Geena Davis. A rendezői széket az a Tate Taylor foglalta el, aki korábban A lány a vonaton filmadaptációjával tette le a névjegyét.

Az Ava mégis rettenetes kritikákat kapott mind a sajtótól, mind a rajongóktól. Ehhez képest, vagy épp pont ezért most mindenki erre a filmre kíváncsi. November elején debütált a Netflix kínálatában, ahol mostanra a harmadik legnézettebb filmnek mondhatja magát. Hogy a népszerűsége meddig tart ki, azt nehéz lenne megjósolni, de köztudott, hogy a negatív reklám sokkal erősebb mint a pozitív, így nem lennénk meglepődve, ha az Ava sokáig megragadna a legnézettebbek között.