Miután a Disney ez év elején felvásárolta a 20th Century Foxot, erősen kérdésessé vált a nem sokkal ezt megelőzően a mozikba került Alita: A harc angyala további sorsa. A rajongótábora mindenesetre napról napra egyre duzzad, és a rajongók egyre nagyobb számban adnak hangot azon vágyuknak az interneten, hogy igenis készüljön el a film folytatása.

Mivel a Yukito Kishiro mangája alapján készült sci-fi meglehetősen magas forgatási költségekkel született meg, cserébe a marketingjét nem tolták túl, így viszonylag kevesebben tudtak eddig egyáltalán a film létezéséről. Ezért a mozis bevételei sem feltétlenül hozták azokat a számokat, amit egy ilyen kaliberű alkotástól a készítői elvárnának.

Márpedig a Disney nem azok közé a cégek közé tartozik, amely csak úgy, meggondolatlanul szórná a pénzt, főleg nem olyan alkotásokra, amelyek egyébként nem tudnák garantálni a biztos anyagi sikert. Az Alita esetleges folytatása viszont pontosan ilyen film lenne, habár azt sem szabad elfelejteni, hogy a mozik után immár otthon is elérhető, vagyis a rajongótábora még tovább nőhet a következő időszakban. Ez pedig azt is jelenti, hogy amennyiben a rajongók végül megkapják a folytatást, arra valószínűleg sokkal többen is váltanának jegyet.

És, hogy mennyien vannak, akik az interneten „követelik” a Disney-től az Alita folytatását? Az elmúlt napokban az első rész producere, Jon Landau hívta fel a figyelmet arra, hogy érdemes lehet a neten rajongói nyomást gyakorolni a Disney-re. Éppen ezért már most 15 ezer olyan bejegyzés született a Twitteren, amelyet az AlitaSequel hashtaggel láttak el.

Hogy mindez végül elegendő lehet-e a Disney meggyőzésére, azt nehéz lenne megjósolni, hiszen a stúdiónak rengeteg sokkal biztosabbnak ígérkező alkotás van már a tarsolyában. Ezek közé persze beférhet az Alita: A harc angyala folytatása is, főleg, ha olyan stábot lehetne rá összerántani, mint az első filmre, ahol James Cameron, mint producer, Robert Rodriguez pedig mint rendező ténykedett.