Noha még néhány hetet kell várniuk a nézőknek, hogy az X-Men: Sötét Főnix mozikba kerüljön, néhány elemző szerint azonban már most nem túl biztatóak a jelek a film sikerét illetően.

Közel 20 éve már annak, hogy a franchise elő része, az X-Men - A kívülállók megjelent, amely akkoriban 54 millió dollárt hozott a kasszáknál a nyitóhétvégén. Az inflációt tekintve pedig ez annak idején egész jó bevételnek számított.

A széria eddig leggyengébben teljesítő része, a Farkas 2013-ban szintén 53 milliós nyereséggel zárt a bemutatót követően, ám mindezzel az egyik leggyengébben teljesítő produkció maradt az X-Men filmek közül.

Most azonban felröppent a hír, hogy a Sötét Főnix várhatóan alig 40 millióval zárhat a kasszáknál a premiervetítéseket követően, a legoptimistább elemzések szerint is az 55 milliós bevételt érheti csupán el.

A film lesz minden valószínűség szerint a jelenlegi X-Men széria utolsó darabja, arról pedig, hogy a közelmúltban a Disneyhez került Fox stúdió tervez-e újabb produkciót készíteni, nincsenek megerősített hírek. A hazai nézők mindenesetre ez év június 6-án nézhetik majd meg a Sötét Főnixet.