88 Vaják  (2019)

Henry Cavill látványos átalakuláson esett át a Vaják főszerepében Ríviai Geraltként. A színész nem csupán egyszerűen kigyúrta magát, szinte az utolsó részletekig kidolgozta az ikonikus karaktert, hogy minél hitelesebben formálhassa meg.

A Vanity Fair magazinnak adott legfrissebb interjújában Cavill hosszasan beszélt arról, hogy mennyire beleásta magát Geralt tanulmányozásába, így a könyv és a videojátékból ismert figurát egyaránt inspirációul vette.

A történetnek azonban van némi árnyoldala is.Geralt különleges és összetéveszthetetlen “macskaszemeihez” Cavill egy különleges kontaktlencsét viselt, amelyet állandóan benntartott, mindez pedig csakhamar látás zavarokhoz vezetett a forgatás alatt.

A színész elmondta, hogy mindenképpen egy olyan tekintetet szeretett volna megeleveníteni, amely ugyan rendkívül félelmetes, ugyanakkor az nézők nem éreznek késztetést arra, hogy elfordítsák a fejüket, ráadásul azt is fontosnak tartotta, hogy színészkollégái is ezt éreznék a munkálatok alatt, ezért is viselte a lencséket állandóan.

Már javában zajlott a forgatás, amikor Cavill felfigyelt arra, hogy látása gyengül, azonban továbbra is elszántan folytatta a munkát. Szerencsés módon a forgatáson jelen volt egy szemtechnikus, aki folyamatosan figyelmeztette őt a veszélyre, a helyzet pedig odáig fajult, hogy a szakember kilátásba helyezte a forgatás leállítását. A történet végül szerencsésen zárult, Cavill látása pedig röpke egy hónap alatt teljesen helyrejött.