Hihetetlen, ezt a karaktert akarta eljátszani Michael Jackson a Star Warsban!A kép forrása: Michael Jackson: The Legacy

Michael Jackson színészi babérokra szeretett volna törni, de George Lucas CGI-megszállottsága kigolyózta a pop királyát a filmből.

Aligha kérdéses, hogy George Lucas Star Wars előzménytrilógiájának leggyűlöltebb karaktere Jar Jar Binks volt a rajongók szemében. De vajon mit hozott volna ki a szerepből a popikon, Michael Jackson?

A Jar Jar hangját és mozgását kölcsönző színész, Ahmed Best a Vice-nak adott interjújában elmondta, hogy a szerepet eredetileg Jackson szerette volna eljátszani. Ő, Lucas és Natalie Portman együtt vettek részt a zenész koncertjén a Wembley arénában, ahol Jackson beinvitálta őket a backstage-be. Itt a rendező úgy mutatta be a színészt, hogy ő Jar Jar. Best nem tudta mire vélni a dolgot, és később rákérdezett a rendezőnél, aki elmondta, hogy erre azért volt szükség, hogy tisztázza, Jar Jar szerepére végül nem Jackson választotta.

Az interjúból kiderült, hogy Lucas azért döntött így, mert a popcsillag nem az akkoriban még újnak számító motion capture technológiával akarta megformálni a karaktert, hanem jelmezben, a rendező azonban tartotta magát a CGI technológiához.

(kép forrása: Lucasfilm)