James Cameron megerősítette, hogy az Avatar 2 első előzetese kizárólag a mozikban lesz elérhető a Doctor Strange 2 vetítései előtt, vagyis jövő héten csütörtökön már láthatjuk is.

A sok késés után az Avatar rajongói a CinemaCon 2022-en egy különleges előzetesnek köszönhetően kaptak némi ízelítőt abból, hogy mi vár rájuk az év végén.

Cameron rendező az új-zélandi Ellingtonból küldött videóüzenetben a Disney CinemaCon bemutatóján osztotta meg, hogy az "utolsó simításokat" végzik a filmen, amelynek hivatalos címe Avatar: The Way of Water (Avatar: A víz útja).

Az Avatar 2 december közepén kerül a mozikba, a második résszel egy időben forgatott harmadik film pedig 2023 decemberében debütál majd. Amint véget érnek az utómunkálatok, Cameron és társai egyszerre forgatják majd az Avatar 4-et és az Avatar 5-öt.

Az elsöprő 3D-s beharangozó előzetese állítólag nagyszabású képet mutatott Pandoráról. Cameron azonban megerősítette, hogy a nagyközönség először és kizárólag jövő héten, a Doctor Strange az őrület multiverzumában vetítései előtt kizárólag a mozikban láthatja majd a trailert.

A történetről egyelőre nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy az Avatar 2 cselekményének nagy része Pandora óceánjaiban játszódik, melyhez Cameron új technológiát fejlesztett ki annak érdekében, hogy motion capture jeleneteket forgathasson a víz alatt, amire korábban nem volt még példa. A filmben az eredeti szereplőgárda nagy része visszatér, köztük Sigourney WeaverSam Worthington és Zoe Saldana. A szereplőgárdában szerepel még a franchise új szereplője, Michelle Yeoh és Kate Winslet, aki ismét együtt dolgozik a Titanic rendezőjével, James Cameronnal.

Lapozd át a galériánkat is a film koncepciós képeiért.