Hivatalos, elkaszálták a Z világháború 2-t

Bár a film forgatása eredetileg hónapokon belül megkezdődött volna, a Paramount visszavonulót fújt.

A 2013-as, Marc Forster rendezésében bemutatott Z világháború ugyan nem váltotta meg a világot, de 540 milliós összbevétele azt vetítette elő, hogy a Paramount belevág a folytatásba. A bejelentésre végül éveket kellett várni, de alig pár hónappal a forgatás megkezdése előtt a stúdió elkaszálta a projektet, tudta meg a The Playlist.

Akik ismerik a produkció hátterében zajló eseményeket, valószínűleg nem lepődtek meg igazán a Paramount döntésén. A stúdió fejesei nem őriznek túl jó emlékeket az első részről, mely sokkal költségesebbnek bizonyult a vártnál, de a Brad Pittnek végül sikerült meggyőznie az illetékeseket, hogy elkészüljön a folytatás, amivel Pitt nem járt volna rosszul, ugyanis a produkciós cége birtokolja a megfilmesítési jogokat.

Ekkor még úgy volt, hogy 2017 nyarán jön majd a második rész, de amikor a produkciós cég feje, Brad Grey elhunyt, már látszódott, hogy kisebb csoda kell majd ahhoz, hogy mégis elkészüljön a film. Egyebek mellett azért, mert nem sokkal ezt követően a rendező, Juan Antonio Bayona kiszállt a projektből, majd némi nyomásgyakorlás után sikerült megszerezni David Finchert. És mikor végre elkezdődhetett volna az érdemi munka, a Paramount a túl magasnak ígérkező költségek miatt végül kihátrált a projekt mögül.

Arról nem vagyunk meggyőződve, hogy Pitt annyiban hagyja majd a dolgot, de egy százmillió dollár feletti büdzsével rendelkező filmmel még neki sem lesz sok esélye házalni a hollywoodi stúdióknál.

Ha el is kaszálták a Z Világháború 2-t, a zombifilmek rajongói nem maradnak utánpótlás nélkül, idén ugyanis végre az eredeti rendezővel és stábbal a mozikba kerül a Zombieland 2. Azért ez is valami.