75 Venom  (2018)

Valószínűleg senkinek nem okoz meglepetést (különösen azoknak, akik figyelemmel követtők a boxoffice jelentéseket), hogy a Sony égisze alatt elkészül a Venom 2. A hírt az első rész forgatókönyvírója, Jeff Pinkner osztotta meg a világgal.

A Venom összbevételei a közelmúltban lépték át a 850 millió dollárt, természetesen erről is faggatták a film forgatókönyvíróját, Jeff Pinknert a Discussing Film YouTube csatornának adott interjújában. És ha már sikerek, nem is lett volna teljes az interjú, ha nem merül fel a Venom 2.

'Nem mondhatok mást, csak annyit, hogy már dolgozunk rajta".

Bár ezt tényleg nem sok, még mindig több annál, amit a Sony mondott, a stúdiótól ugyanis hivatalosan eddig nem erősítették meg a folytatást. Épp a közelmúltban számoltuk be arról, hogy a Sony közzétette a következő évekre tervezett premierjeinek listáját és dátumait, de ezen csak egy cím nélküli folytatás szerepelt, mely minden bizonnyal a Venom második része lesz.

Az interjúra visszatérve, a Venom folytatásai kapcsán szóba került az is, hogy vajon mennyire reális Pókember feltűnése a Venom franchise filmjeiben.

"Anélkül, hogy bármit elkotyognék, amit nem lenne szabad, egyáltalán nem kizárt, hogy valamelyik jövőbeli filmben Pókember is komoly szerepet kapjon... Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy mindenkit, aki részt venne benne, nagy izgalommal töltene el egy Venom/Pókember-film" - mondta a forgatókönyvíró.

Érdekes lenne, az biztos, bár a Sony és a Marvel megállapodásának részleteit még mindig viszonylag nagy homály fedi. Különösen érdekes például a Pókember - Irány a Pókverzum esete is, mely a Marveltől teljesen függetlenül készült, és komoly sikereket aratott a nézők és a kritikusok körében. Nem lennénk meglepve, ha a Sonynál minden korábbinál jobban szeretnék újra élőszereplős filmben szerepeltetni Pókembert. Hogy erre van-e lehetőségük, azt kétséges.