Florence Pugh visszavágott a kegyetlen trolloknak, akik kritizálták őt, amiért melltartó nélkül jelent meg egy átlátszó Valentino ruhában, és megkérdőjelezte, hogy a "mellbimbói" hogyan "sérthették meg" az embereket.

A 27 éves színésznő ismert a vörös szőnyeges megjelenéseiről, de kegyetlenül trollkodtak vele, miután a Valentino júliusi római divatbemutatóján átlátszó ruhát viselt. Akkoriban visszavágott a férfiaktól kapott vulgáris megjegyzésekre, valamint azokra, akik úgy döntöttek, hogy "nyilvánosan tönkreteszik egy nő testét" a megjegyzéseikkel.

Florence ismét kiállt a kapott kritikákkal szemben, és azt mondta, hogy a gonosz trollkodás azt bizonyítja, hogy még "nagyon sok a tennivaló". A Vogue 2023-as téli címlapsztárjaként megjelenve a következőket mondta a kiadványnak:

"Soha nem féltem attól, hogy mi van az anyag alatt, ha boldog vagyok benne, akkor viselni fogom. Természetesen nem akarom megsérteni az embereket, de azt hiszem, a lényeg az: Hogy lehet, hogy a mellbimbóim ennyire megbotránkoztatnak? Nagyon fontos, hogy ezt megértsük. Tudom, hogy néhányan talán gúnyolódnak azon, hogy ezt mondom, de ha egy ruha, amin kilátszik a mellem, arra bátorítja az embereket, hogy azt mondják: "Hát, ha megerőszakolnának, megérdemelnéd", akkor ez csak azt mutatja számomra, hogy még nagyon sok munka vár ránk.

Florence bebizonyította, hogy nem vesz tudomást a trollokról, amikor egy átlátszó crop topot viselt októberben a párizsi divathét keretében megrendezett Valentino vacsorán. Korábban, miután Rómában viselte lenyűgöző rózsaszín, áttetsző tüllruháját, Florence lecsapott azokra, akik úgy döntöttek, hogy "nyilvánosan tönkreteszik egy nő testét".

Egy szenvedélyes bejegyzésben ezt írta az Instagramon: "Érdekes volt megfigyelni és tanúja lenni annak, hogy milyen könnyű a férfiaknak teljesen tönkretenni egy nő testét, nyilvánosan, büszkén, mindenki számára láthatóan. Olyan sokan akartátok agresszívan tudatni velem, hogy mennyire csalódtatok a 'pici cickóm' miatt, vagy hogy mennyire szégyellnem kellene, hogy ilyen 'lapos mellű' vagyok.Hosszú ideig éltem a testemben. Teljesen tisztában vagyok a mellméretemmel, és nem félek tőle."

A Nincs baj, drágám sztárja azzal kezdte posztját, hogy elmondta rajongóinak, tudta, hogy a ruha reakciókat fog kiváltani, de 'izgatottan' viselte. Egy fotósorozat mellé írta:

"Figyeljetek, tudtam, amikor felvettem ezt a hihetetlen Valentino ruhát, hogy kizárt, hogy ne legyen hozzá kommentár. Legyen az negatív vagy pozitív, mindannyian tudtuk, hogy mit csinálunk. Izgatott voltam, hogy felvehetem, egy szemernyit sem voltam ideges. Nem voltam az előtte, közben és még utána sem."

Bár elismerte, hogy "nem ez az első alkalom, és biztosan nem is az utolsó, amikor egy nő idegenek tömegétől hallja, hogy mi a baj a testével", Florence szerint "aggasztó", hogy mennyire "vulgárisak tudnak lenni egyes férfiak". A színésznő a korábbi, testét illető bizonytalanságáról is beszélt, és elárulta, hogy tinédzserként "nem tudta elviselni", hogy ránézzen magára. 

"Szerencsére már megbékéltem a testem azon részleteivel, amelyek engem, önmagammá tesznek. Boldog vagyok az összes "hibámmal", amire 14 évesen nem bírtam ránézni."

A sztár a továbbiakban elmondta, hogy értetlenül áll az előtt, hogy az emberek miért 'háborodnak fel olyan hangosan a melleim és a testem mérete miatt'. Florence hozzátette: "Ami még aggasztóbb..... Miért félnek ennyire a mellektől? Kicsik? Nagyok? A bal? A jobb? Csak az egyiktől? Talán egyiktől sem? Elgondolkodtat, mi történhetett veled, hogy ennyire elégedett vagy azzal, hogy ilyen hangosan felháborodsz a melleim és a testem mérete miatt?"

A színésznő kijelentette, hogy "nagyon hálás, hogy egy olyan háztartásban nőtt fel, ahol nagyon erős, gömbölyded nők voltak", és azt mondta, hogy továbbra is "hangosan fog beszélni arról, hogy jól érzi magát".

Florence ezt írta: "Nagyon hálás vagyok, hogy olyan háztartásban nőttem fel, ahol nagyon erős, gömbölyded nők voltak. Úgy neveltek minket, hogy a testünk ráncaiban találjuk meg az erőt. Hogy hangosan beszéljünk a kényelemről. Mindig is az volt a küldetésem ebben az iparágban, hogy azt mondjam: 'f**k ez és f**k az', amikor bárki elvárja, hogy a testem kapcsán morfondírozzak az azt dögösnek vagy szexuálisan vonzónak tituláló véleményeken."

A Lady Macbeth színésznője azt mondta azoknak, akik 2020-ban még mindig "hangosan" testszégyenítik a nőket, hogy "nőjenek fel" és "tiszteljék az embereket".

"Tiszteljétek a testeket. Tiszteljetek minden nőt. Tiszteljétek az embereket. Az élet sokkal könnyebb lesz, ígérem." - zárta mondandóját.