A Joe Bell útja egy 2020-as amerikai életrajzi dráma Reinaldo Marcus Green rendezésében, amely Larry McMurtry és Diana Ossana forgatókönyvéből készült. 

A film Joe Bell igaz történetét követi, aki azért kelt át Amerikán, hogy kiálljon a melegek jogaiért és felszólaljon az őket érő zaklatás ellen, miután homoszexuális tinédzser fiát, Jadin Bellt éveken keresztül zakaltták, míg öngyilkos nem lett.

A filmet Jake Gyllenhaal produkciós cége, a Nine Stories Productions készítette, Gyllenhaal maga is részt vett a produkcióban. 

2013 májusában Joe Bell, az oregoni malomipari munkás, 15 éves fiával, Jadinnal együtt keresztülgyalogol Idahon. Kilenc hónappal korábban Jadin elmondta szüleinek, hogy zaklatják az iskolájában. Joe elfogadó, bár gyakran kényelmetlenül érzi magát; támogatja Jadint, amikor csatlakozik a cheerleading csapathoz, de megkéri, hogy a hátsó kertben gyakoroljon, ahol nincs kitéve a szomszédok bíráló tekintetének. 

Apa és fia a figyelemfelkeltő gyaloglás közben megállnak egy büfénél, ahol éppen egy melegek házasságáról szóló híradás szól a TV-ben. Amikor két vendég bíráló megjegyzéseket tesz a műsorban hallottakra, Joe elmeséli nekik, hogy Amerikán átívelő gyalogtúrájának éppen a melegek jogaiért való kiállás a célja. Ezt követően sietve elhagyják a helyet. Jadin elmondja apjának, hogy felnőttként már késő embereket érzékenyíteni, a szemléletformálásra gyermekkorban van lehetőség. 

A Rotten Tomatoes kritikai portál nézői véleményei alapján a film 40%-on áll, az átlagos értékelés pedig 5,5/10. Az oldal kritikusai szerint: "Joe Bell őszinte üzenete - és Reid Miller lenyűgöző, áttörő alakítása - sajnos a sablonos történetbe illeszkedés miatt veszít értékéből."

dráma | életrajzi

Egy édesapa hosszú útra indul az Egyesült Államokban, hogy felvegye a harcot az országban uralkodó homofóbia ellen, amelynek a fia is áldozatává vált. több»